cara menutup luka

Sebkötözési ismeretek – Tanulja meg, hogyan lehet ellátni a leggyakoribb apró sérüléseket, és találja meg a megfelelő sebkötözőt univerzális és high-tech megoldásaink választékában.

3 perc olvasási idő
Mutass többet

Ne bagatellizálja a kis sebeket: minden kis bőrsérülés figyelmet és megfelelő ellátást érdemel azért, hogy bőre tökéletesen gyógyulhasson. Napjaink sebkötözői szerencsére magukban foglalják a legfrissebb orvosi technológiákat, és különböző formákban, méretekben és kiszerelésekben kaphatók.

Hadd mutassunk be néhány speciális megoldást, amelyekről lehet, hogy még nem tud - például azt tudta, hogy a Hansaplast sebtapaszok mai generációja még a hegesedést és varasodást is megakadályozza? Legyen az apró sérülések gyógyításának mestere azzal, hogy megtudja, mik az újdonságok és mire mi a legjobb - hogy a legközelebbi kisebb sérüléskor mindent jól csináljon.

Horzsolások És Vágások

Image

Ha megvágta magát vagy lehorzsolta bőrét (lásd Gyors segítség vágások és horzsolások): az első lépés a seb tisztítása, és, ha szükséges, fertőtlenítése, valamint meg kell győződnie róla, hogy a törmeléket vagy apró tárgyakat eltávolította.

Ha a seb erősen vérzik (ami az arc vagy ujjak megvágása esetén gyakran előfordul), állítsa el a vérzést úgy, hogy steril kötéssel nyomást gyakorol a sebre.

A seb helyétől függően válassza ki a sebre illeszkedő kötözést! Például, az arcon található kisebb sebeket diszkréten el lehet fedni a kis Hansaplast sebtapaszokkal. A nagyobb lehorzsolt területekre (mint például a térd) erős sebtapasz kell, például a Hansaplast Universal termékek választékából.

Vízhólyagok: Ne Szúrja Ki Őket!

Image

Vízhólyagtól szenved? Ha a vízhólyag még sértetlen, döntse el, hogy fedetlenül hagyja-e, hogy magától gyógyuljon meg. Ám ha olyan területen található, ami dörzsölődhet (pl. a kezén vagy sarkán), mindenképpen védenie kell a vízhólyagot a további súrlódástól, amilyen hamar csak lehet a Hansaplast SOS Vízhólyagtapaszával. Nemcsak körülpárnázza a vízhólyagot, hanem a vízhólyag tetőt is megvédi a kiszakadástól, azért, hogy az saját magától gyógyuljon meg (lásd még: Gyors segítség Vízhólyagok a Szépség és ápolás részben). A kiszakadt vízhólyagokra is tehet SOS Vízhólyagtapaszt, ami ideális gyógyulási körülményeket biztosít.

Testrész Logisztika

Image

Universal sebtapaszaink, amelyek különböző méretekben vagy vágható (ami a kívánt méretre vágható) kaphatók, megfelelően befedik a sebet. Ám a seb elhelyezkedésétől függően vannak jobb választások, amelyek az Ön igényeire szabva, az ideális formában, méretben, anyagból vagy ragasztóval állnak rendelkezésre.

Gyermekek Vágásai És Horzsolásai: balszerencse Könnyek Nélkül

Image

A gyerekek gyakran elesnek sportolás vagy játék közben és megvágják vagy lehorzsolják magukat. Ezen kisebb, mégis fájdalmas sérülések kezelésére vannak gyermekbarát módszerek, hogy a balszerencse gyorsan felejthető legyen.

Próbálja ki a bőrbarát Hansaplast Gyermek Sebtapaszokat gyűjthető, vidám motívumokkal, pl. MARVEL vagy Jégvarázs 2. © Disney

Érzékeny Bőr?

Image

Soha nem rajongott túlságosan a sebkötözésért, mert érzékeny bőrű? Akkor válassza az extra bőrbarát Sensitive sebtapasz termékünket!

Mindig keresse fel orvosát, ha a seb mély, vérzik, vagy fertőzés jeleit mutatja, mint például a vörösödés, duzzadás vagy melegség. 
Akkor is kérje orvos segítségét, ha nem tudja helyesen megtisztítani a sebet.
Amennyiben cukorbeteg, a megfelelő sebápolás különösen fontos. Bármilyen aggálya van, mindig konzultáljon orvossal, még kisebb sebek vagy bőrrepedések - különösen a lábfejen - esetén is.
 
Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti tippek vagy javaslatok egyike sem helyettesíti az orvosi szaktanácsokat. Gondosan olvassa el a termékeink csomagolásában található használati utasítást! Fontos: ha bizonytalan abban, hogy sebét megfelelően kezeli-e, konzultáljon egészségügyi szakemberrel!
 
A jelen weboldalon közölt információk nem alkalmazhatók diagnózisként, illetve egészségügyi probléma vagy betegség kezelésére. Nem helyettesítik a szakember általi ápolást vagy tanácsadást. Ha egészségügyi problémája van, illetve arra gyanakszik, beszéljen orvosával! Soha ne hagyja figyelmen kívül a szakorvos tanácsát, és ne késlekedjen annak kikérésével, azért, mert olvasott valamit ezen a weboldalon.

A Hansaplast termékekre vonatkozó bővebb információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a info@hansaplast.hu e-mail címen! Olvassa el figyelmesen a termékeink csomagolásában található utasításokat!

Kapcsolódó cikkek