Image

Sebtisztítás – Az első lépés az optimális sebgyógyulásért

3 perc olvasási idő
Mutass többet

Miért fontos a sebtisztítás?

Image
Amikor a bőr megsérül, károsodik a védőrétege is, és a szennyező anyagok, valamint a baktériumok bejuthatnak a szervezetbe. Ez sebfertőzést idézhet elő, ami további bőrkárosodáshoz és a gyógyulási folyamat elhúzódásához vezethet. Ha nem kezelik gyorsan, a fertőzés átterjedhet a mélyebben levő szövetekre is, és ez még súlyosabb problémát jelenthet. Ezért az optimális gyógyulás első lépése, hogy gondoskodjunk a seb kitisztításáról és fertőtlenítéséről.

Hogyan tisztítsuk ki a sebeket?

Image

A sebek gyors és fájdalommentes kitisztítására a Hansaplast Sebsprayt ajánljuk. Az oldat színtelen, szagtalan és hatékonyan véd a sebfertőzések ellen. Gyermekek esetében és érzékeny bőrre is használható.

Miután elállt a vérzés, nagyjából 10 cm távolságból fújja be a seb egész területét; így eltávolíthatja a szennyeződést és a látható idegen részecskéket. Ezután gyengéden szárítsa meg a sebet és a környező bőrterületet. Figyelmesen olvassa el a termékek csomagolásában található használati útmutatót.

Milyen sebeket kell kitisztítani?

Ne becsülje le a kis sebek jelentőségét! Méretüktől függetlenül a sebek jobban gyógyulnak, ha először megtisztítják őket a szennyeződéstől, a baktériumoktól és a szemmel is látható látható idegen anyagoktól. A tisztítás alapvető fontosságú a sérüléssel keletkező sebek sok típusa, például a vágások, horzsolások, égések és megnyílt hólyagok esetében. A rendszeres tisztítás ajánlott a krónikus és a műtéti sebek kezelésének során is; ilyenkor mindig az orvos utasítása szerint kell eljárni.

Miért a Hansaplast Sebsprayt használjam a sebek fertőtlenítésére és tisztítására?

Image

A háztartási fertőtlenítőszerek feladata, hogy elpusztítsák az élettelen tárgyak felületén levő mikroorganizmusokat. Ez a fajta fertőtlenítés azonban nem ugyanaz, mint amiről a sebkezeléssel kapcsolatban beszélünk. A sérült bőrre nem ajánlatos háztartási fertőtlenítőszereket felvinni, mert ezek nemcsak a kórokozókat pusztíthatják el, hanem az élő sejteket is károsíthatják.

A háztartásvegyipari termékekkel ellentétben a Hansaplast Sbsprayt fertőtlenítő sebtisztításra fejlesztették ki, vagyis arra, hogy fizikailag eltávolítsa a szennyeződést és a veszélyes baktériumokat a sérült bőrről. A Hansaplast Sebspray formulája rendkívül bőrbarát és a legtöbb élő sejtet megvédi, ami fontos a bőr regenerációjának érdekében.

A polihexanid (PHMB) korszerű anyag, melyet világszerte használnak a kórházakban. Gyakran ajánlják a sebek tiszítására és fertőtlenítésére, mert a kórokozók és baktériumok széles köre ellen hatásos, ugyanakkor a bőr és az egyéb szövetek nagyon jól tolerálják.

Miért ne használjunk alkoholt a sebekre?

Sokan emlékeznek még rá a gyerekkorukból, hogy a sebek denaturált szesszel vagy sósborszesszel való tisztítása elterjedt gyakorlat volt. Ám az alkohol nem jó választás a sérülések kezelésére. Az alkohol, amikor felviszik a sebre, égető érzést kelt, és ez különösen a gyerekek, valamint az érzékeny bőrűek számára nagyon kellemetlen. Ezenkívül az alkohol nemcsak a baktériumokat pusztítja el, hanem az élő sejteket is. A szakértők az alkoholmentes termékek, például a Hansaplast Sebspray használatát javasolják.

Mindig forduljon orvoshoz, ha a seb mély, erősen vérzik vagy a gyulladás jeleit mutatja, például kipirosodik, megduzzad vagy meleg lesz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy – bár ezt a tájékoztatót nagy gondossággal állítottuk össze – tippjeink és tanácsaink semmiképpen nem helyettesíthetik az orvosi tanácsadást és kezelést. Ha egészségügyi gondja van, vagy nem biztos abban, hogy fennáll-e ilyen, forduljon orvoshoz és kövesse az orvosi tanácsokat, függetlenül attól, hogy milyen információkat szerzett erről a weboldalról. Mindig gondosan olvassa el és kövesse a termékeinkhez mellékelt használati útmutatót vagy tájékoztatót.

A termékeinkkel kapcsolatos további információért, kérjük, írjon a következő e-mail címre: Hansaplast@Beiersdorf.com.