Image

100 év tapasztalat a sebgyógyításban!

5 perc olvasási idő
Mutass többet

A Hansaplast történetének mérföldkövei – a gondoskodás története, egy évszázadon át

Image

 

 

 

Paul Carl Beiersdorf nevére bejegyezték a 20057 számú szabadalmat ragasztóval ellátott tapaszok gyártására. A guttaperchafából – egy trópusi fa beszáradt tejnedvéből – és gézből készült ragtapaszoknak köszönhetően most először vált lehetővé, hogy különféle gyógyszereket juttassanak a bőrre, és azok hosszú ideig ott maradva fejthessék ki hatásukat.
Ez volt a Beiersdorf születésének pillanata.
Image

 

 

 

 

 

Dr. Oscar Troplowitz megvásárolja a céget Paul C. Beiersdorftól, és 1892-ben létrehoz egy gyárat a gézzel ellátott tapaszok fejlesztésére, hogy kielégítse az orvosok részéről jelentkező egyre nagyobb igényt  a gyógyszeres sebfedő tapaszok iránt.

 

Image

 

 

 

 

 

Ebben az éven kezdődött minden: ekkor kerültek piacra Hansaplast név alatt az első, sebpárnával ellátott sebtapaszok.


Image

 

 

 

 

 

 

Megjelent a hőterápiához készült „ABC ragtapasz".


Image

 

 

 

 

 

„Hansaplast Elastic" néven piacra került a rugalmas, használatra kész sebtapasz.


Image

 

 

 

 

 

 

Megjelentek az első vízálló ragtapaszok, az ujjakra szánt kivitelben is.


Image

 

 

 

 

 

 

Forgalomba került a „Hansaplast sebtapasz csíkok". Különálló csomagolásuknak köszönhetőena sebtapaszok különlegesen sterilek.


Image

 

 

 

 

 

Nagy áttörés: megjelenik a Hansaplast sebbe nem ragadó sebpárnája. Az új viszkózrost fedés megakadályozza, hogy a párna a sebhez ragadjon: ez lerövidíti és hatékonyabbá teszi a gyógyulás folyamatát.Image

 

 

 

 

 

 

A piacon megjelennek a hipoallergén ragtapaszok („Hansavlies").


Image

 

 

 

 

 

Színes „vigasztaló tapaszok" segítik, hogy a gyerekek gyorsan elfelejtsék a kisebb sérüléseiket.


Image

 

 

 

 

 

 

Megjelennek a Hansaplast sebkezelő spray-k.


Image

 

 

 

 

 

Megjelenik a piacon a csak patikában kapható Hansamed ragtapaszmárka, mely a hipoallergén Hansavlies termékcsalád utóda. Kifejezetten érzékeny bőrűeknek szánt termékként mutatják be.


Image

 

 

 

 

 

A praktikus, egyesével csomagolt „Hansaplast sebtapaszcsíkok" már rugalmas változatban is kaphatók.


Image

 

 

 

 

 

Az első „Aqua Protect" megjelenésével a Hansaplast már olyan ragtapaszokat is kínál, melyek megakadályozzák, hogy a víz bejusson a sebhez.


Image

 

 

 

 

 

Hansaplast megjelenik az lábápoló termékeivel: a vízhólyagtapaszok, tyúkszemtapaszok és lábspray-k forgalomba hozatala  jelenti az első lépéseket a lábápolási piacon.


Image

 

 

 

 

 

A Hansaplast szélesíti termékkínálatát a kéz, a könyök, a láb és a tért ízületeire szánt rögzítőkkel, bandázsokkal.


Image

 

 

 

 

 

A Hansaplast bemutatja a Hegkezelőt tapaszt: az első tapasz, mely segít csökkenteni a már meglévő és kiemelkedő hegeket.


Image

 

 

 

 

 

A hát és a nyak izomfájdalmait csökkentő ABC hőterápiás tapaszok gyártása a Hansaplast céghez kerül, és a termékek ettől kezdve ezt a márkanevet viselik.


Image

 

 

 

 

 

A ma „Fast Healing" néven ismert, innovatív „Hansaplast aktív gél csíkok" a gyógyulás szempontjából optimális, nedves környezetet hoznak létre a seb körül, így a seb gyorsabban gyógyul.


Image

 

 

 

 

 

A Hansaplast piacra dobja a „Vízhólyag elleni gélt", az első megelőző hatású gélt erre a problémára, amely már akkor elhárítja a vízhólyagot, amikor még ki sem alakult.


Image

 

 

 

 

 

 

A „Velvet Feet" termék intenzíven ápolja, hidratálja és megfiatalítja a láb száraz bőrét.


Image

 

 

 

 

 

Piacra kerül az „Extra Robust sebtapasz", és ezzel tovább bővül az ellenálló, tartós, textil sebtapaszok sora. A légáteresztő sebtapaszok vízálló anyagból készülnek és extra erős tapadást tesznek lehetővé.


Image

 

 

 

 

Az Extra rugalmas & vízálló sebtapaszok az első olyan termékcsalád, amely olyan háromrétegű tapaszokat tartalmaz, amely egyesíti a vízálló, légáteresztő membránt és a kivételes tapadóerőt. Optimális védelmet biztosít a víz, a szennyeződések és a kórokozók ellen a nagy megterhelést jelentő helyzetekben.


Image

 

 

 

 

Újra bevezetésre kerül az „Aqua Protect" termékcsalád. Az extra erős és vízálló tapadóréteg 100%-ig szárazon tartja a sebet és garantálja, hogy a sebtapasz nedvesen is a helyén marad. A csomagolás grafikáját is átdolgozták, hogy még jobban kiemelje a márkára jellemző szakértelmet és még vonzóbb legyen a design iránt egyre fogékonyabb vásárlók számára.


Image

 

 

 

 

A Hansaplast olyan, gyerekeknek szánt sebtapaszokkal bővíti választékát, melyeket a Disney Jégvarázs és a Csillagok háborúja filmek motívumaival díszítettek.


Image

 

 

 

Megjelenik a Doc@Home termékcsalád, mely segít a fogyasztóknak, hogy még praktikusabbá tegyék otthoni elsősegélykészletüket. A termékek között megtalálhatók ujjra készült sebtapaszok, rugalmas bandázsok, steril gézlapok, rugalmas rögzítőszalagok és vattapálcák.

Bemutatkoznak a Silicone Soft sebtapaszok. Használatukkal minimálisra csökken a sebtapasz eltávolításával járó kellemetlenség és fájdalom, viselés közben a tapasz mégis megbízhatóan tapad.


Image

 

 

 

 

 

A Sebkezelő termékcsalád részeként forgalomba kerül az új Sebfertőtlenítő spray és Sebkezelő kenőcs, melyeket arra terveztek, hogy a fogyasztók a tisztítás, védelem és gyógyítás lépéseit követve még jobban tudják kezelni sebeiket otthon.


Image

 

 

 

 

 

 

Újra bevezetésre kerülnek a Hegkezelő tapaszok új, nagyobb méretben.


Image

 

 

 

 

 

A Disney MARVEL szuperhősei is megjelennek a gyerekeknek készült új sebtapaszokon, melyek a kisebb sérülések számára nyújtanak védelmet.


Image
*Hansaplast plasters protect against dirt & bacteria

 

 

 

A Hansaplast bevezeti a Bacteria Shield emblémát, mely legtöbbször a „99%-os védelem a baktériumok ellen" felirattal együtt jelenik meg.

A Hansaplast megvalósítja a márka hosszú történetének legnagyobb újrabevezetését.
Az újrabevezetés mellett megjelennek a Hansaplast szélesebb vásárlói kört érintő új sebtapaszai, melyek különböző színárnyalatokban készülnek. Az újrabevezetés szintén egybeesik a hipoallergén Gyermek sebtapaszok megjelenésével, melyek bőrgyógyászatilag igazoltan bőrkompatibilisek.

Image

 

 

Megalapítása 100. évfordulójának megünneplésére a Hansaplast forgalomba hozza első klímasemleges, „GREEN & PROTECT" nevű sebtapaszait, amely a más termékekkel azonos szintű védelmet és sebgyógyítási segítséget nyújtó, de fenntarthatóbb módon készült sebtapasz. Nemcsak a sebpárna és a textil, hanem a csomagolás is természetes eredetű anyagokból készült, és a sebtapaszok 100%-ban klímasemlegesek*.

*A sebtapasz gyártásához felhasznált elektromos áram 100%-ban megújuló forrásból származik; az egyéb kibocsátást hivatalosan elfogadott erdősítési projektek kompenzálják.