5 jó indok a nedves sebgyógyulás mellett

Amikor egy kisebb seb ellátásáról van szó, néhányan egyszerűen a levegőre hagyják a gyógyulás dolgát. Ön közéjük tartozik? Akkor gondolja át újra!

Tegyük fel, hogy Ön megsérül, az eredmény egy vágás vagy horzsolás, és azt gondolja, nincs szüksége sebtapaszra? Lehet, hogy valahol azt hallotta, hogy a seb száraz levegőn való gyógyítása a legjobb módszer. Orvosi kutatások bizonyítják, hogy ennek ellenkezője az igaz, és a nedves sebkörülmények nemcsak gyorsítják a gyógyulási folyamatot, hanem a hegesedést és varasodást is megakadályozzák. Ez pedig gyönyörű, sértetlen bőrt eredményez.

Íme, néhány hathatós érv arra, hogy a nedves sebgyógyulási körülmények - függetlenül attól, hogy mennyire nagy vagy kicsi a seb - miért hozzák helyre a bőrt gyorsabban és jobban, csökkentve a hegesedés vagy varasodás kockázatát. Tudja meg Ön is azt, amit az orvos szakértők tudnak: hogy mitől elsőrendű ez a módszer.


1 – MERT FELGYORSÍTJA A BŐR GYÓGYULÁSÁT

Ahhoz, hogy a seb új bőrszövetet termeljen, új sejteknek kell kialakulniuk. A sejtnövekedés viszont nedves körülmények között a leggyorsabb! A nedves sebterápia fő célja az optimális nedvesség létrehozása és fenntartása annak érdekében, hogy a bőr megújítsa magát. Az olyan sebben, amit egy nedves sebtapasz, mint például a Hansaplast Sebtapasz Sebkrémmel tart nedvesen, a sejtek nagyobb sebességgel növekedhetnek, osztódhatnak és migrálhatnak. Ez akár 50%-kal is gyorsíthatja a sebgyógyulást!*

*Wigger-Alberti W. és mások, J Wound Care 2009. március; 18 (3):123-28, 131

A nedves sebgyógyulás lehetővé teszi a bőr számára a megújulást
Vissza az oldal tetejére

2 – MERT MEGAKADÁLYOZZA A VARASODÁST

Nedves sebgyógyítási körülmények mellett nem jöhet létre kérges var. Ennek az az oka, hogy a nedves sebgyógyulás elősegíti az új sejtek növekedését és migrálását, valamint biztosítja, hogy a sebet lezáró, létfontosságú proteinek ott maradjanak, ahol lenniük kell ahhoz, hogy helyreállító feladatukat elvégezzék. 
Azok a sebek, amelyek száraz levegőnek vannak kitéve, mindig varasodnak, amitől a seb nehezen záródik, mivel száraz körülmények között az új bőrszövet nehezen alakul ki.

Amit sokan nem tudnak: a var nem az egészséges gyógyulás jele, hanem tulajdonképpen megakadályozza, hogy a bőr meggyógyuljon, és újra ép legyen.

Vissza az oldal tetejére

3 – MERT MEGŐRZI A SEB RUGALMASSÁGÁT

Ha nedves sebtapasszal fedi be a sebet, az azt is jelenti, hogy megőrzi a seb rugalmasságát, hiszen nem alakul ki var (lásd 2.) Ez jobb mobilitáshoz vezet, különösen, ha a seb olyan ízületeknél található, mint a térd vagy könyök. Ezen kívül, a nedves sebgyógyítás biztosítja, hogy a sebtapasz eltávolítása vagy cseréje fájdalommentes legyen, mivel az újonnan kialakult szövetet nem tépi le.

A Hansaplast Sebtapasz Sebkrémmel felgyorsítja a gyógyulást és megakadályozza a varasodást
Vissza az oldal tetejére

4 - MERT MEGELŐZI A VARASODÁST ÉS SZÉP GYÓGYULÁST BIZTOSÍT

Ki akarja, hogy évekkel a sérülés után egy heg emlékeztesse arra, hogy a seb hol volt?
A nedves sebkezelés a legjobb módszer a gyógyulásra, valamint a varasodás és a végleges hegesedés csökkentésére. Bármely nedves sebtapasz használatával (pl. Sebtapasz Sebkrémmel) sokkal jobb kozmetikai eredményeket ér el.

Vissza az oldal tetejére

5 – MERT A NEDVES BŐRGYÓGYÍTÁS BŐRBARÁT MÓDSZER

Minden Hansaplast nedves sebkezelő termék bőrbarát anyagokat tartalmaz, amelyek nagyfokú kényelmet (ultra vékony, rugalmas, lélegző anyagok, pl. poliuretán, ami a bőrrel együtt nyúlik) és olyan fejlett technológiát biztosítanak, mint például a hidrokolloid technológia.
Ezen termékek mindegyike ideális érzékeny bőrre is.

High-tech sebtapasz, amely még sebkrémet is tartalmaz
Vissza az oldal tetejére

OKOS MEGOLDÁSOK, AMELYEK ELŐSEGÍTIK A NEDVES SEBGYÓGYULÁST

A Hansaplast termékskála a fejlett technológiájú sebkezelő termékek széles választékát kínálja:

Ne keverje össze a nedves sebgyógyítást a „nedves sebtapasszal”!
Ne higgye azt, hogy egy hagyományos nedves sebtapasz használatával ugyanolyan eredményt ér el, mint a nedves sebgyógyítás feltételei mellett! Javasoljuk, hogy a hagyományos sebtapaszt naponta cserélje, különösen, ha zuhanyzás közben nedves lesz.

Száraz és nedves sebgyógyulás összehasonlítása *

A nedves sebkezelés köztudottan megakadályozza a varasodást, és lehetővé teszi a hámsejtek számára, hogy a seb gyors lezárása érdekében vízszintesen terjedjenek kifelé a vékony sebváladék rétegen keresztül.   

  Száraz sebgyógyulás Nedves sebgyógyulás

14 nap után

   
Hagyományos kötözés Hansaplast
Sebtapasz Sebkrémme


*Wigger-Alberti W. és mások, J Wound Care 2009. március; 18 (3):123-28, 131

  1. Sebtapasz sebkrémmel
    Ezen sebtapasz gézpárnája nedves sebgyógyulási körülményeket hoz létre: párnája sebkrémet tartalmaz, amely biztosítja a nedves sebgyógyulás feltételeit a gyógyulási folyamat elősegítése érdekében.

Vissza az oldal tetejére

Mindig keresse fel orvosát, ha a seb mély, vérzik, vagy fertőzés jeleit mutatja, mint például a vörösödés, duzzadás vagy melegség. 
Akkor is kérje orvos segítségét, ha nem tudja helyesen megtisztítani a sebet.
Amennyiben cukorbeteg, a megfelelő sebápolás különösen fontos. Bármilyen aggálya van, mindig konzultáljon orvossal, még kisebb sebek vagy bőrrepedések - különösen a lábfejen - esetén is.
 
Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti tippek vagy javaslatok egyike sem helyettesíti az orvosi szaktanácsokat. Gondosan olvassa el a termékeink csomagolásában található használati utasítást! Fontos: ha bizonytalan abban, hogy sebét megfelelően kezeli-e, konzultáljon egészségügyi szakemberrel!
 
A jelen weboldalon közölt információk nem alkalmazhatók diagnózisként, illetve egészségügyi probléma vagy betegség kezelésére. Nem helyettesítik a szakember általi ápolást vagy tanácsadást. Ha egészségügyi problémája van, illetve arra gyanakszik, beszéljen orvosával! Soha ne hagyja figyelmen kívül a szakorvos tanácsát, és ne késlekedjen annak kikérésével, azért, mert olvasott valamit ezen a weboldalon.

A Hansaplast termékekre vonatkozó bővebb információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a info@hansaplast.hu e-mail címen! Olvassa el figyelmesen a termékeink csomagolásában található utasításokat!