Image

5 jó indok a nedves sebgyógyulás mellett – Amikor egy kisebb seb ellátásáról van szó, néhányan egyszerűen a levegőre hagyják a gyógyulás dolgát. Ön közéjük tartozik? Akkor gondolja át újra!

4 perc olvasási idő
Mutass többet

Tegyük fel, hogy Ön megsérül, az eredmény egy vágás vagy horzsolás, és azt gondolja, nincs szüksége sebtapaszra? Lehet, hogy valahol azt hallotta, hogy a seb száraz levegőn való gyógyítása a legjobb módszer. Orvosi kutatások bizonyítják, hogy ennek ellenkezője az igaz, és a nedves sebkörülmények nemcsak gyorsítják a gyógyulási folyamatot, hanem a hegesedést és varasodást is megakadályozzák. Ez pedig gyönyörű, sértetlen bőrt eredményez.

Íme, néhány hathatós érv arra, hogy a nedves sebgyógyulási körülmények - függetlenül attól, hogy mennyire nagy vagy kicsi a seb - miért hozzák helyre a bőrt gyorsabban és jobban, csökkentve a hegesedés vagy varasodás kockázatát. Tudja meg Ön is azt, amit az orvos szakértők tudnak: hogy mitől elsőrendű ez a módszer.

1 – Mert Felgyorsítja A Bőr Gyógyulását

Image
A nedves sebgyógyulás lehetővé teszi a bőr számára a megújulást

Ahhoz, hogy a seb új bőrszövetet termeljen, új sejteknek kell kialakulniuk. A sejtnövekedés viszont nedves körülmények között a leggyorsabb! A nedves sebterápia fő célja az optimális nedvesség létrehozása és fenntartása annak érdekében, hogy a bőr megújítsa magát. Az olyan sebben, amit egy nedves sebtapasz, mint például a Hansaplast Sebtapasz Sebkrémmel tart nedvesen, a sejtek nagyobb sebességgel növekedhetnek, osztódhatnak és migrálhatnak. Ez akár 50%-kal is gyorsíthatja a sebgyógyulást!*

*Wigger-Alberti W. és mások, J Wound Care 2009. március; 18 (3):123-28, 131

2 – Mert Megakadályozza A Varasodást

Nedves sebgyógyítási körülmények mellett nem jöhet létre kérges var. Ennek az az oka, hogy a nedves sebgyógyulás elősegíti az új sejtek növekedését és migrálását, valamint biztosítja, hogy a sebet lezáró, létfontosságú proteinek ott maradjanak, ahol lenniük kell ahhoz, hogy helyreállító feladatukat elvégezzék. 
Azok a sebek, amelyek száraz levegőnek vannak kitéve, mindig varasodnak, amitől a seb nehezen záródik, mivel száraz körülmények között az új bőrszövet nehezen alakul ki.

Amit sokan nem tudnak: a var nem az egészséges gyógyulás jele, hanem tulajdonképpen megakadályozza, hogy a bőr meggyógyuljon, és újra ép legyen.

3 – Mert Megőrzi A Seb Rugalmasságát

Image
A Hansaplast Sebtapasz Sebkrémmel felgyorsítja a gyógyulást és megakadályozza a varasodást

Ha nedves sebtapasszal fedi be a sebet, az azt is jelenti, hogy megőrzi a seb rugalmasságát, hiszen nem alakul ki var (lásd 2.) Ez jobb mobilitáshoz vezet, különösen, ha a seb olyan ízületeknél található, mint a térd vagy könyök. Ezen kívül, a nedves sebgyógyítás biztosítja, hogy a sebtapasz eltávolítása vagy cseréje fájdalommentes legyen, mivel az újonnan kialakult szövetet nem tépi le.

4 - Mert Megelőzi A Varasodást És Szép Gyógyulást Biztosít

Image

Ki akarja, hogy évekkel a sérülés után egy heg emlékeztesse arra, hogy a seb hol volt?
A nedves sebkezelés a legjobb módszer a gyógyulásra, valamint a varasodás és a végleges hegesedés csökkentésére. Bármely nedves sebtapasz használatával (pl. Sebtapasz Sebkrémmel) sokkal jobb kozmetikai eredményeket ér el.

5 – Mert A Nedves Bőrgyógyítás Bőrbarát Módszer

Image
High-tech sebtapasz, amely még sebkrémet is tartalmaz

Minden Hansaplast nedves sebkezelő termék bőrbarát anyagokat tartalmaz, amelyek nagyfokú kényelmet (ultra vékony, rugalmas, lélegző anyagok, pl. poliuretán, ami a bőrrel együtt nyúlik) és olyan fejlett technológiát biztosítanak, mint például a hidrokolloid technológia.
Ezen termékek mindegyike ideális érzékeny bőrre is.

Okos Megoldások, Amelyek Elősegítik A Nedves Sebgyógyulást

A Hansaplast termékskála a fejlett technológiájú sebkezelő termékek széles választékát kínálja:

Ne keverje össze a nedves sebgyógyítást a „nedves sebtapasszal”!
Ne higgye azt, hogy egy hagyományos nedves sebtapasz használatával ugyanolyan eredményt ér el, mint a nedves sebgyógyítás feltételei mellett! Javasoljuk, hogy a hagyományos sebtapaszt naponta cserélje, különösen, ha zuhanyzás közben nedves lesz.

Száraz és nedves sebgyógyulás összehasonlítása *

A nedves sebkezelés köztudottan megakadályozza a varasodást, és lehetővé teszi a hámsejtek számára, hogy a seb gyors lezárása érdekében vízszintesen terjedjenek kifelé a vékony sebváladék rétegen keresztül.   

  Száraz sebgyógyulás Nedves sebgyógyulás

14 nap után

   
Hagyományos kötözés Hansaplast
Sebtapasz Sebkrémme


*Wigger-Alberti W. és mások, J Wound Care 2009. március; 18 (3):123-28, 131

Image

Sebtapasz sebkrémmel
Ezen sebtapasz gézpárnája nedves sebgyógyulási körülményeket hoz létre: párnája sebkrémet tartalmaz, amely biztosítja a nedves sebgyógyulás feltételeit a gyógyulási folyamat elősegítése érdekében.

Olvasson tovább

Mindig keresse fel orvosát, ha a seb mély, vérzik, vagy fertőzés jeleit mutatja, mint például a vörösödés, duzzadás vagy melegség. 
Akkor is kérje orvos segítségét, ha nem tudja helyesen megtisztítani a sebet.
Amennyiben cukorbeteg, a megfelelő sebápolás különösen fontos. Bármilyen aggálya van, mindig konzultáljon orvossal, még kisebb sebek vagy bőrrepedések - különösen a lábfejen - esetén is.
 
Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti tippek vagy javaslatok egyike sem helyettesíti az orvosi szaktanácsokat. Gondosan olvassa el a termékeink csomagolásában található használati utasítást! Fontos: ha bizonytalan abban, hogy sebét megfelelően kezeli-e, konzultáljon egészségügyi szakemberrel!
 
A jelen weboldalon közölt információk nem alkalmazhatók diagnózisként, illetve egészségügyi probléma vagy betegség kezelésére. Nem helyettesítik a szakember általi ápolást vagy tanácsadást. Ha egészségügyi problémája van, illetve arra gyanakszik, beszéljen orvosával! Soha ne hagyja figyelmen kívül a szakorvos tanácsát, és ne késlekedjen annak kikérésével, azért, mert olvasott valamit ezen a weboldalon.

A Hansaplast termékekre vonatkozó bővebb információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a info@hansaplast.hu e-mail címen! Olvassa el figyelmesen a termékeink csomagolásában található utasításokat!

Kapcsolódó cikkek