Image

Vízhólyagok nélkül szebb az élet – Tudjon meg többet a vízhólyagok mihamarabbi elmulasztásáról, az azonnali fájdalomcsökkentésről és a továbbfejlesztett vízhólyagtapasz technológiáról.

3 perc olvasási idő
Mutass többet
Nincs annál jobb, mint egy szép, hosszú túrára menni a szabadban, egy egész napot vásárlással tölteni vagy végigtáncolni az egész éjszakát - azonban egy fájó vízhólyag elronthatja az egészet. Az alábbiakban elmondjuk, mit tehet azért, hogy ez ne fordulhasson elő!

Tudnivalók

Mi is az a vízhólyag?

A vízhólyag egy megemelkedett bőrterület, amelyben vizes folyadék található. A vízhólyagok a kézen és lábfejen alakulnak ki dörzsölődéstől és nyomástól. A lábfejen már attól is kialakulhatnak vízhólyagok, hogy kényelmetlen vagy rosszul illeszkedő cipőt viselünk csupán néhány órán át.
Image
A vízhólyagok állandó nyomás vagy dörzsölő hatás miatt alakulnak ki.
Image
A vízhólyag külső rétege azért alakul ki, hogy megvédje az alatta lévő sebet.

Folyamatos nyomás vagy dörzsölés hatására az epidermisz (a bőr külső rétege) elválik az alatta lévő bőrrétegtől és vízhólyag alakul ki, amit a szövetközi folyadék tölt ki. Ez a folyadék párnázza ki a sebet és védi meg azt a további mechanikai hatásoktól. Ezért a vízhólyag tulajdonképp a test okos védekező módszere.

„Egy nyílt vízhólyag
könnyen elfertőződhet.“

A vízhólyag külső membránja védi meg a sebet a további külső nyomás vagy a szennyeződések, baktériumok ellen. Sajnos a vízhólyag fájdalmas és könynen ki is fakadhat, ha további nyomás, dörzsölés éri. Ez nyílt sebet eredményez a bőrön, ami még fájdalmasabb és könnyen el is fertőződhet.

Kezelés

Ismerje meg a továbbfejlesztett vízhólyagtapasz technológiát!

Próbálja ki a továbbfejlesztett, megújult Hansaplast Vízhólyagtapaszt! A hidrokolloid technológia aktív gél párnája megvédi az érintett bőrterületet és azonnali fájdalomcsökkentő hatást nyújt. A gél párna a nedves sebgyógyulás elvén működik. A párnán belül nedvességfelszívó anyagok találhatók, amik felveszik a vízhólyagban lévő folyadékot, a gél állomány pedig kipárnázza a seb feletti területet. Ez teremt optimális körülményeket a nedves sebgyógyuláshoz. Így a sejtek növekedni és migrálni kezdenek, megfelelő körülményeket teremtve az új szövet kialakulásához.

A vízhólyagtapasz véd a külső nyomás ellen, megakadályozza a további dörzsölődést és óvja a bőrt a szennyeződések és a baktériumok ellen, amik a termék használata nélkül könnyen a sebbe juthatnának.

A Hansaplast ragasztási technológiának köszönhetően a tapasz 48 órán át a helyén marad. Kifejezetten víz- és izzadtság-álló. Az új, könnyű felvitel biztosítja, hogy gyorsan és gyűrődés mentesen lehessen a tapaszt a bőrre felhelyezni – ideális használat még útközben is.

Szakértői tippek Dr. Kuhlmann-tól – Hogyan lehet a vízhólyagot mihamarabb elmulasztani

Még egy aprócska vízhólyag is lehet fájdalmas, ami megakadályozhat minket a szokásos mindennapi tevékenységeinkben. Dr Maike Kuhlmann, a Hansaplast laboratóriumában dolgozó szakértő, a következő tanácsokat adja, hogy a vízhólyagot minél hamarabb sikeresen elmulasszuk – s így zökkenőmentesen élhessük a mindennapjaink.

Image
Dr. Maike Kuhlmann, Kutatás és Fejlesztés, Beiersdorf AG
  • Az „öngyógyítás” nem ajánlott. Ne szúrjuk ki a vízhólyagot, és ne kaparjuk le a külső bőrréteget, mert ez fertőzéshez vezethet
  • A már meglévő vízhólyagot fertőtleníteni kell
  • Mindig tiszta és száraz bőrfelületre ragasszuk fel a vízhólyagtapaszt
  • Az érintett területre ragasszuk a tapaszt és enyhén nyomjuk a bőrre
  • Ne távolítsa el a tapaszt amíg az magától le nem esik

Megoldások

Ha szeretné a vízhólyagok kialakulását megakadályozni vagy a már meglévő vízhólyagokat mihamarabb elmulasztani, használja a Hansaplast termékét. A Hansaplast Vízhólyagtapasz segít a fájdalom azonnali csökkentésében és a vízhólyag mihamarabbi elmulasztásában.

SOS Vízhólyagtapasz

Megelőzés

Tippek, hogy hogyan előzzük meg a vízhólyag kialakulását

Vízhólyagoktól mentes, ápolt női láb
Hordjon kényelmes cipőt, ami nem szorítja a lábát. Főleg ha tudja, hogy sokat fog menni, egész éjszaka táncolni fog vagy bármilyen aktív tevékenységet fog végezni – a megfelelő cipő csökkentheti a fájdalmat. Inkább délután vagy estefelé vásároljon cipőt, mivel lába a nap során egy kicsit megduzzad. Törje be az új cipőt mielőtt hosszú bevásárlókörútra indul benne vagy városnézésre a hétvégén.
Olvasson tovább
Új cipőt visel vagy zokni nélkül vesz fel cipőt? Sokat fog gyalogolni? Ha előrelátó, akkor megvédheti lábán azokat a „problémás területeket”, ahol vízhólyag alakulhat ki, még mielőtt kilépne a házból.
Olvasson tovább
A nedves környezet és a bőr lábbeli nem jó párosítás: próbálja meg lábait olyan szárazon tartani, amennyire csak lehet. A nedves cipők, csizmák és zoknik miatt sokkal hamarabb vízhólyag alakulhat ki, mint száraz környezetben. A láb izzadásának csökkentésére használja a Hansaplast Silver Active lábspray terméket.
Olvasson tovább
Edz vagy fut? Viseljen speciális varrás nélküli zoknit megerősített lábujj és sarok résszel.
Ha városnézésre vagy hosszabb sétára indul, legyen kéznél a Hansaplast Vízhólyagtapasz a táskájában. A vízhólyagtapasz extra erős tapadóereje megóvja és kipárnázza a vízhólyagot, segít a gyorsabb gyógyulásban és meggátolja, hogy az érintett bőrterületet további ártalom érje – így Ön fájdalommentesen élvezheti a napot!
Olvasson tovább

A Hansaplast termékekkel kapcsolatos bővebb információkért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az elérhetőség oldalon. Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti tippek vagy javaslatok egyike sem helyettesíti az orvosi szaktanácsokat. Figyelmesen olvassa el a termékeink csomagolásán található használati utasítást. Konzultáljon egészségügyi végzettségű szakemberrel, ha fenti tanácsaink nem segítenek vagy ha úgy gondolja, orvosi ellátásra van szüksége.

Ajánlott termékek