Image

GREEN & PROTECT sebtapaszok: Első lépésünk a fenntartható sebápolás felé – Extra erős tapadás, melyet egy fenntarthatóbb sebtapasz nyújt

4 perc olvasási idő
Mutass többet

Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság iránt

Image
A Hansaplast 100 éve nyújt védelmet – hogy zavartalanul élhessük az életet. Bolygónknak ma nagyobb szüksége van a segítségünkre, mint eddig bármikor. Ezért vagyunk elkötelezettek az iránt, hogy folyamatosan megoldásokat keressünk a forrásfelhasználás, a környezeti hatások és a karbonlábnyom csökkentésére. Így a következő száz évben is megbízható védelmet tudunk majd nyújtani.

A környezeti fenntarthatóság előtérbe kerülése arra ösztönöz bennünket, hogy folyamatosan dolgozzunk a termékeink által nyújtott védelem, teljesítmény és hatékonyság maximalizálásán, ugyanakkor minimalizáljuk a környezeti hatásokat. Állandóan vizsgáljuk az általunk használt anyagokat, és azt is, hogy honnan szerezzük be őket, mert arra törekszünk, hogy csökkentsük az ökológiai hatást, miközben ragaszkodunk a szigorú sztenderdekhez a minőség és a teljesítmény területén.

Ha szeretne többet megtudni a fenntarthatósággal kapcsolatos eddigi eredményeinkről, kérjük, olvassa el Fenntarthatósági kötelezettségvállalásunkat.

Bemutatjuk a Hansaplast új GREEN & PROTECT termékcsaládját

Image

A GREEN & PROTECT az első olyan termékcsaládunk, mely fenntarthatóbb sebtapaszokból áll, a sebpárna és a fedőréteg egyaránt természetes eredetű és biológiailag lebomló rostokból készül. A sebtapaszok biztonságos és megbízható sebvédelmet nyújtanak, a Hansaplasttól elvárt színvonalon, így nem kell kompromisszumot kötni a teljesítmény és a fenntarthatóság között.

A GREEN & PROTECT fenntartható sebtapaszok egyesítik a textilből készült sebtapaszok rugalmasságát a vízálló védelemmel. A sebtapaszok tartós, erős anyaga légáteresztő és hipoallergén, ennek köszönhetően extra bőrbarát.

A GREEN & PROTECT termékcsalád sebpárnája, mind a fedőréteg anyaga természetes eredetű, biológiailag lebomló rostokból készül é ugyanolyan védelmet nyújtanak, mint a többi termékcsaládba tartozó sebtapaszok. Klinikailag bizonyított módon megakadályozzák a baktériumok 99%-ának bejutását a sebbe*. Emellett a GREEN & PROTECT termékcsalád 100%-ban klímasemleges, ami azt jelenti, hogy a gyártásakor keletkező CO2-kibocsátást hivatalosan elfogadott klímavédelmi projektek ellensúlyozzák.

*A Hansaplast sebtapaszok védelemet nyújtanak a szennyeződések és a baktériumok ellen

Fenntartható anyagok

Image

Sebpárna
A GREEN & PROTECT ragtapaszok sebpárnái növényi alapúak és teljes mértékben biológiailag lebomlók. Ezt lyocell és politejsav (PLA) rostok használatával értük el. A lyocell növényi alapú, biológiailag lebomló rost, abból a cellulózból készül, amit fenntartható módon művelt erdőkből szerzünk be. A politejsav (polylactic acid, PLA) megújuló forrásból, kukoricából készül és ipari komposztáló folyamat során biológiailag lebomlik.

Ragasztóvédő lap
A ragasztóvédő lap biztosítja, hogy a tapadási képesség a felhasználásig megmaradjon, ugyanakkor könnyű kibontást biztosít. A GREEN & PROTECT sebtapaszok ragasztóvédő fedőlapja FSC® minősítésű papírból készül, melyet biomassza-kiegyensúlyozott szilikonréteg borít.

Külső réteg
A GREEN & PROTECT sebtapaszok külső fedőrétegének anyaga viszkózrostokból készül. A viszkóz biológiai alapú rost, melyet fából állítanak elő. A környezetre gyakorolt hatás további minimalizálása érdekében a viszkózt kizárólag fenntartható módon művelt erdőkből szerezzük be. Fokozza a védelmet, hogy a viszkóz fedőréteg vízlepergető, ugyanakkor vízben biológiailag lebomlik.

Ragasztóanyag

Latexmentes, szintetikus kaucsukragasztónkat úgy tervezték, hogy optimális teljesítményt nyújtson és gyengéd legyen a bőrhöz.2

Csomagolás

Arra is ügyeltünk, hogy a GREEN & PROTECT termékcsalád csomagolása is annyira fenntartható legyen, amennyire csak lehetséges. A legjobb teljesítmény és a legmagasabb szintű biztonság érdekében a fenntartható sebtapaszok papíralapú, zárt csomagolásban kerülnek forgalomba; így megelőzhető a ragtapasz, a sebpárna és a ragasztóréteg szennyeződése. Akárcsak a ragasztóvédő réteg, a csomagolás is FSC® minősítésű papírból készül. A termék doboza 93%-ban újrahasznosított papírból készül, és a nyomtatás ásványolajmentes festékkel történik.

100%-ban klímasemleges termék

Mindezek növelik a sebtapasz fenntarthatóságát. Noha a GREEN & PROTECT TERMÉKCSALÁD előállítása során felhasznált villamosenergia 100%-ban megújuló forrásból származik, a gyártási folyamatban óhatatlanul vannak olyan műveletek, melyek bizonyos mértékű szén-dioxid-kibocsátással járnak. A Hansaplast ezeket a fennmaradó kibocsátásokat erdősítési projektek támogatásával ellensúlyozza. Ezen projektek egyike Kína Kujcsou nevű tartományában zajlik aminek célja az erdő visszatelepítése egy 23 700 hektáros területen, mely korábban kopár volt. A projekttel csökkenteni kívánjuk a klímaváltozás hatásait: a fák elnyelik a légköri CO2-ot, ugyanakkor a művelet helyileg segíti a fenntartható fejlődést, a környezet megóvását, fokozza a biodiverzitást és javítja a talaj minőségét. Az erdőtelepítés a helyi falusi szervezetek együttműködésével zajlik. Elsősorban őshonos fafajokat ültetnek a területen, például kínai vörösfenyőt, szúrósfenyőt, ciprusféléket és jünni fenyőt.

A komposztálásról

Bár a Hansaplast jelentős erőfeszítéseket tesz, hogy maximalizálja a természetes eredetű anyagok és a biológiailag lebomló rostok arányát, a termék nem komposztálható. A használt tapasz egy sebbel érintkezett, ezért testnedveket, példáult vért tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy a sebtapaszt megfelelő módon, a háztartási hulladékkal együtt ki kell dobni, és tilos szelektív hulladékgyűjtőbe tenni vagy a természetben eldobni.

Fenntartható sebtapasz a jövőnkért

Image
A Hansaplast elkötelezett a klíma és az emberiség természeti örökségének védelme iránt, e téren mindent megteszünk, amit csak tudunk. Folyamatosan kutatjuk a fenntarthatóság növelésének lehetőségeit és állandóan vizsgáljuk az általunk használt anyagokat, hogy még fenntarthatóbb alternatívákat találjunk.

Már 100 éve az emberekkel való törődés a munkánk, és a 21. században ezt azt jelenti, hogy a klímaváltozással is foglalkoznunk kell. A fenntarthatósággal kapcsolatban, akárcsak a mindennapi élet terén a Hansaplast ott áll Ön mellett, annak érdekében, hogy az  élet zavartalanul folyhasson.

1. Beiersdorf FSC® engedélyszám: FSC® N003710.
2. Jelenleg nem kapható bio-alapú vagy biológiailag lebomló ragasztó. Csapatunk állandóan kutatja a lehetőségeket, és reméljük, a jövőben ebből is be tudunk szerezni fenntarthatóbb alternatívát.

Kapcsolódó termékek