Sensitive Kids gyermek sebtapasz

 • (0)
Értékelés írása

Kisebb sérülések, vágások, horzsolások lefedésére alkalmas hipoallergén sebtapasz, melyet érzékenybőrűek is használhatnak. A különleges Bacteria Shield védelemnek köszönhetően megvédi a sebet a baktériumoktól és a szennyeződésektől.

 • Biztos tapadást tesz lehetővé.
 • Hipoallergén.
 • Latexmentes.
 • Fájdalommentesen távolítható el a bőrről.
 • Légáteresztő.
 • A sebpárna nem ragad bele a sebbe.
 • A kívánt méretre vágható.
 • A színek biztonságosak a gyermekek számára.
Nyomtat

Sensitive Kids gyermek sebtapasz

Kisebb sérülések, vágások, horzsolások lefedésére alkalmas hipoallergén sebtapasz, melyet érzékenybőrűek is használhatnak. A különleges Bacteria Shield védelemnek köszönhetően megvédi a sebet a baktériumoktól és a szennyeződésektől.

 A sebbe nem ragadó sebpárna védi és puhán kipárnázza a sebet. A  bőrbarát ragasztóanyagnak köszönhetően a sebtapasz a helyén marad, mégis fájdalommentesen eltávolítható.
 

 

*A Hansaplast sebtapaszok megvédik a sebet a baktériumok és a szennyeződések 99%-ától.

A Hansaplast Sensitive Kids gyermek sebtapasz az első gyermekeknek ajánlott, vágható sebtapasz.

A Hansaplast Sensitive gyermek sebtapasz kiválóan alkalmas az érzékeny bőrön való használatra.
Anyaga puha és légáteresztő.
 

*Bőrtolerabilitása bőrgyógyászatilag bizonyított

Tisztítsa meg a sebet a szennyeződésektől és a baktériumoktól – ez az első fontos lépés az optimális gyógyulás feltételeinek megteremtéséhez. A sebfertőzések megelőzésének érdekében Hansaplast Sebfertőtlenítő Spray-vel mintegy 10 cm távolságról fújja be a seb egész területét. Szükség esetén ismétele meg, majd gyengéden törölje szárazra a seb környékét.

Fontos: A kisebb sebek vérzése gyorsan eláll. Ha mégsem, tegyen rá több gézlapot, ezeket nyomja a sebre és kérjen orvosi segítséget.

 

A következő fontos teendő, hogy a zavartalan gyógyulás érdekében megvédje a sebet a külső hatásoktól, pédául a szennyeződésektől és a baktériumoktól. Fedje le a sebet Hansaplast steril sebtapasszal; válassza azt, amelyik az igényeinek legjobban megfelel. Figyelje a sebet, és ha az orvos másképpen nem rendelkezik, cserélje naponta. További hasznos ismereteket talál a sebkötözésről szóló cikkünkben.

 

Segítsen a sebnek, hogy biztonságosan, gyorsan és a hegesedés csökkentett kockázatával gyógyulhasson. Használja rendszeresn az Hansaplast Sebkezelő kenőcsöt a seb teljes gyógyulásáig. A kenőcsöt vékony rétegben, naponta egy vagy két alkalommal óvatosan vigye fel. Ügyeljen rá, hogy a tubus nyílása ne érjen hozzá a sebhez. A kenőcs alkalmazását rendszeresen ismételje a seb teljes gyógyulásáig. A Hansaplast sebkezelő kenőcs a gyógyulás bármelyik fázisában használható kisebb, felületi nyílt sebek kezelésére. Szükség esetén fedje le a sebet sebtapasszal, ragtapasszal, kötszerrel vagy vízhólyagtapasszal.

Termék   Típus  Méret  Mennyiség
Sensitive Kids gyermek sebtapasz
1m x 6cm
(Kötszer hosszúság)

10 cm x 6cm
10 db
Sensitive Kids
20 db
(vegyes)

 

19 x 72mm
30 x 72mm
14 db
6 db

 

1. Milyen gyakran kell cserélni a gyerek sebtapaszát?
Minden más, megszokott elsősegély sebtapaszhoz hasonlóan a gyerekek sebtapaszát is naponta ajánlott cserélni, higiéniai okokból.
2. Jobb hagyni, hogy a kis seb a friss levegőn száradjon meg ahelyett, hogy sebtapaszt teszek rá?
Az egyik sebápolási mítosz az, hogy a kisebb vágások és horzsolások fedetlenül hagyása és levegőztetése elősegíti gyorsabb gyógyulásukat. Ennek épp ellenkezője igaz! Kutatások kimutatták, hogy a fedett sebek eredményesebben gyógyulnak és az elfertőződés kockázata is kisebb. A Hansaplast termékek védelmet nyújtanak, amíg a seb teljesen be nem gyógyul.
3. Mikor kell orvossal konzultálnom?

Az alábbi esetekben javasoljuk, hogy konzultáljon egészségügyi szakemberrel:

 • ha a seb mély és erősen vérzik
 • ha a seb fertőzés jeleit mutatja, például vörösödik, meleg, fáj és duzzadt 
 • ha idegen tárgyak ágyazódtak a sebbe
 • állati vagy emberi harapás esetén
 • ha a seb az arcon található
 • ha nincs tetanusz oltása

és persze minden esetben, amikor kérdése van vagy bizonytalan.

4. Mit kell tenni, ha a sebem elfertőződött és gennyesedik?
Ha az elfertőződés jeleit észleli, beszéljen egy egészségügyi szakemberrel! Ez nemcsak a genny megjelenését jelenti, hanem a duzzadtságot, vörösödést, forróságot, fájdalmat, viszketést vagy égető érzést is. Fertőzés esetén a seb orvosi ellátást és szakorvosi kezelést igényel.
5. Melyik sebtapaszt használjam, ha érzékeny a bőröm?

Ha az Ön bőre nagyon érzékeny, javasoljuk a Hansaplast Sensitive vagy a Hansaplast Sensitive Kids termékek használatát. A Hansaplast Sensitive Kids gyermek sebtapaszokat kifejezetten érzékeny bőrre fejlesztették ki, hiszen rendkívül bőrbarát, és hipoallergén termékek.

Nincs értékelés még
Mindig örömmel fejlesztjük tovább termékeinket.
Mondja el véleményét, és értékelje termékeinket!
Értékelés írása