Hand Mix Pack

 • (0)
Értékelés írása
Különböző alakú, méretű, rugalmas, vízlepergető & vízálló sebtapaszok kisebb sérülések és vágások lefedésére. A különleges Bacteria Shield védelemnek köszönhetően megvédik a sebet a baktériumoktól és a szennyeződésektől.
Nyomtat

Hand Mix Pack

Különböző alakú, méretű, rugalmas, vízlepergető & vízálló sebtapaszok kisebb sérülések és vágások lefedésére.

 

*A Hansaplast sebtapaszok megvédik a sebet a baktériumok és a szennyeződések 99%-ától.

A csomag tartalma:

 • Elastic sebtapasz, 2x: pillangó alakú, hajlékony és rugalmas sebtapasz az ujj ízületen kialakuló sebek és vágások lefedésére.
 • AquaProtect sebtapasz, 4x: rugalmas, vízálló anyagú sebtapasz, mely védelmet nyújt úszás és zuhanyzás közben.
 • Elastic sebtapasz, 2x: klasszikus, hajlékony és rugalmas sebtapasz.
 • Universal sebtapasz, 8x: kisebb sebek minden típusának lefedésére alkalmas sebtapasz, mely vízlepergető és véd a szennyeződésektől.
 • Ujjtapasz, 4x: extra rugalmas szövetből készült tapasz az ujj egyéb részén kialakuló sérülések védelmére.
 

Tisztítsa meg a sebet a szennyeződésektől és a baktériumoktól – ez az első fontos lépés az optimális gyógyulás feltételeinek megteremtéséhez. A sebfertőzések megelőzésének érdekében Hansaplast Sebfertőtlenítő Spray-vel mintegy 10 cm távolságról fújja be a seb egész területét. Szükség esetén ismétele meg, majd gyengéden törölje szárazra a seb környékét.

Fontos: A kisebb sebek vérzése gyorsan eláll. Ha mégsem, tegyen rá több gézlapot, ezeket nyomja a sebre és kérjen orvosi segítséget.

 

 

A következő fontos teendő, hogy a zavartalan gyógyulás érdekében megvédje a sebet a külső hatásoktól, pédául a szennyeződésektől és a baktériumoktól. Fedje le a sebet Hansaplast steril sebtapasszal; válassza azt, amelyik az igényeinek legjobban megfelel. Figyelje a sebet, és ha az orvos másképpen nem rendelkezik, cserélje naponta. További hasznos ismereteket talál a sebkötözésről szóló cikkünkben.

 

Segítsen a sebnek, hogy biztonságosan, gyorsan és a hegesedés csökkentett kockázatával gyógyulhasson. Használja rendszeresn az Hansaplast Sebkezelő kenőcsöt a seb teljes gyógyulásáig. A kenőcsöt vékony rétegben, naponta egy vagy két alkalommal óvatosan vigye fel. Ügyeljen rá, hogy a tubus nyílása ne érjen hozzá a sebhez. A kenőcs alkalmazását rendszeresen ismételje a seb teljes gyógyulásáig. A Hansaplast sebkezelő kenőcs a gyógyulás bármelyik fázisában használható kisebb, felületi nyílt sebek kezelésére. Szükség esetén fedje le a sebet sebtapasszal, ragtapasszal, kötszerrel vagy vízhólyagtapasszal.

Hand Mix Pack 20 sebtapasz 
(vegyes)

 
Termékek   Típus  Méret  Mennyiség
Ujjtapasz   19 x 120 mm  4 db sebtapasz
Universal
  19 x 72 mm
8 db sebtapasz
Elastic sebtapasz
  22 x 72 mm
2 db sebtapasz
Aqua Protect     25 x 65 mm  4 db sebtapasz
Rugalmas ujjhegy tapasz
  44 x 50 mm
2 db sebtapasz 

 

 

 

 
1. Milyen gyakran cseréljem a sebtapaszom?
Higiéniai okokból általában naponta javasolt cserélni. Egyes fejlett sebtapaszokat, amelyek nedves sebgyógyítási feltételeket biztosítanak, javasolt két vagy több napig nem lecserélni a gyógyulási folyamat zavartalansága érdekében.
2. Jobb hagyni, hogy a kis seb a friss levegőn száradjon meg ahelyett, hogy sebtapaszt teszek rá?
Az egyik sebápolási mítosz az, hogy a kisebb vágások és horzsolások fedetlenül hagyása és levegőztetése elősegíti gyorsabb gyógyulásukat. Ennek épp ellenkezője igaz! Kutatások kimutatták, hogy a fedett sebek eredményesebben gyógyulnak és az elfertőződés kockázata is kisebb. A Hansaplast termékek védelmet nyújtanak, amíg a seb teljesen be nem gyógyul.
3. Mikor kell orvossal konzultálnom?

Az alábbi esetekben javasoljuk, hogy konzultáljon egészségügyi szakemberrel:

 • ha a seb mély és erősen vérzik
 • ha a seb fertőzés jeleit mutatja, például vörösödik, meleg, fáj és duzzadt
 • ha idegen tárgyak ágyazódtak a sebbe
 • állati vagy emberi harapás esetén
 • ha a seb az arcon található
 • ha nincs tetanusz oltása

és persze minden esetben, amikor kérdése van vagy bizonytalan.

4. Mit kell tenni, ha a sebem elfertőződött és gennyesedik?
Ha az elfertőződés jeleit észleli, beszéljen egy egészségügyi szakemberrel! Ez nemcsak a genny megjelenését jelenti, hanem a duzzadtságot, vörösödést, forróságot, fájdalmat, viszketést vagy égető érzést is. Fertőzés esetén a seb orvosi ellátást és szakorvosi kezelést igényel.
5. Melyik sebtapaszt használjam, ha érzékeny a bőröm?

Ha az Ön bőre nagyon érzékeny, javasoljuk a Hansaplast Sensitive vagy a Hansaplast Sensitive Kids termékek használatát. Ezeket a sebtapaszokat kifejezetten érzékeny bőrre fejlesztettük ki, és rendkívül bőrbarát, és hipoallergén termékek.

6. Mely Hansaplast sebtapaszok vízállók és vízhatlanok?

A Hansaplast Aqua Protect, Aqua Protect MED XL/XXL  sebtapaszok vízállóak, és mosakodás vagy zuhanyzás közben sem jönnek le.  Minden Hansaplast Universal sebtapasz és a Gyermek sebtapaszok is vízhatlanok.

Nincs értékelés még
Mindig örömmel fejlesztjük tovább termékeinket.
Mondja el véleményét, és értékelje termékeinket!
Értékelés írása