siap cidera

Elsősegély doboz ellenőrzése – Mikor frissítette utoljára elsősegély doboza tartalmát? Mindig, minden lényeges készítménynek meg kell lennie.

4 perc olvasási idő
Mutass többet

Ha az elsősegély dobozról van szó, a rendszeres karbantartás kulcsfontosságú. Tippjeink segítségével megtudhatja, mire kell figyelnie. Egyszerű, letölthető ellenőrző listánk segít összeállítani az elsősegély doboz megfelelő tartalmát.

Ideje Frissíteni Elsősegély Dobozát

Image

1. Tárolja megfelelő helyen!
Ez magától értetődőnek tűnhet, de gyógyszereit mindig biztonságos, de könnyen hozzáférhető helyen kell tartania, és használat után mindig ugyanoda kell visszatennie őket. Győződjön meg róla, hogy a háztartásban mindenki tudja, hol található a gyógyszerkészlet vagy elsősegély doboz. Ha csecsemő vagy kisgyermek van a családban, természetesen ennek ellenkezője érvényes: gyógyszereit tárolja hűvös, száraz helyen, ami zárható, a gyermekek számára nem látható és győződjön meg róla, hogy NEM tudják elérni!
Tartsa rendezetten! Nagyon idegesítő, ha egy használati utasítást kell keresgélnie, ami valahol a lakásban kering, mert nem tette vissza a dobozba, amikor utoljára használta azt a gyógyszert.

2. Ellenőrizze a lejárati dátumokat és az előírt korhatárt!
Legalább félévente nézze át házi patikáját és minden dobozon ellenőrizze a lejárati dátumot! A biztonság kedvéért dobjon ki mindent, aminek lejárt a szavatossága, és olyan antibiotikumot se tároljon, amelyet nem használt el teljesen. A gyógyszereket ne a szemétbe dobja, hanem vigye vissza a gyógyszertárba! Ők biztonságosan és környezetbarát módon semmisítik meg azokat.

Ellenőrizze az előírt korhatárt és a javasolt dózist is a gyermekeknek szánt gyógyszereken! Az általuk használható gyógyszertípusok, illetve a dózis változhat, ahogy a gyermekek nőnek. Amikor és amiből szükséges, frissítsen és szerezzen be új termékeket!

Image

3. Ellenőrizze, hogy van-e megfelelő elsősegély kötszere és termékei!
Álljon készen, amikor ez a legfontosabb: a legtöbb baleset még mindig a háztartásban vagy sportolás közben történik, ezért győződjön meg róla, hogy megfelelő termékekkel rendelkezik arra az esetre, ha megvágja magát vagy kificamítja a bokáját. A jól felszerelt házi patika azt jelenti, hogy készen áll az ilyen  kritikus fontosságú pillanatokra. Ellenőrizze, hogy Hansaplast készletében megtalálhatók-e olyan kényelmes és nélkülözhetetlen termékek, mint például az Universal sebtapasz, amely még a kellemetlen helyeken lévő sebeket is védi.

4. Állítson össze egy „utazó készletet”
Miért kellene az „elsősegély doboznak” helyhez kötöttnek lennie? Praktikus lehet egy olyan termék készletet összeállítani, amit sporttáskájába tehet arra az esetre, ha történik valami edzés, túrázás, illetve más szabadtéri vagy sport tevékenység közben. Jó döntés, ha sebtapasz és kötszer készletet is választ (pl. Hansaplast Sebtapasz sebkrémmel).

5. Telefonszám lista
Ez létfontosságú időmegtakarítást jelenthet: mindig tartsa a vészhelyzet esetén fontos telefonszámokat (pl. mentők, orvos, gyógyszertár, forró vonalak (pl. mérgezés esetére)) elsősegély dobozában!

Elsősegély Doboz Ellenőrző Lista

Download checklist

Győződjön meg róla, hogy elsősegély doboza tartalmazza ezeket a tételeket! *
Rendszeresen, félévente ellenőrizze a készleteket!

  • Lázmérő
  • Fájdalomcsillapítók és fejfájás elleni gyógyszerek
  • Gyógyszerek megfázás esetére (légutak felszabadítására, köhögéscsillapító, torok cukorka)
  • Hasmenés elleni termékek
  • Különböző méretű sebtapaszok (a Hansaplast széles választékot kínál, a vízállótól az extra érzékeny és gyermekbarát sebtapaszig) – tartson egy alapkészletet a különböző sebtapaszokból!
  • Lázcsillapító
  • Steril kesztyű
  • Az Ön által rendszeresen szedett, vényköteles gyógyszereken kívül.

Néha a készletek megújításánál többről van szó.
Sokkal inkább arról, hogy megismerje az új, okos termékeket, amelyek még több előnnyel járnak.

Okos És Időt Megtakarító Termékek

Ismerje meg ezeket az okos újításokat, amelyek segítenek időt és fáradtságot megtakarítani, illetve elősegítik a sebgyógyulást.

Image

Sebtapasz sebkrémmel
Kényelmes, 1 lépésből álló megoldás - okos és egészséges: e sebtapasz gézpárnája eleve tartalmazza a sebkrémet, ami elősegíti a nedves sebgyógyulást a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Olvasson tovább
Image

Gyerek sebtapasz
Meggyógyítja a gyermekek sebeit és vigasztalja is őket.
A gyermekeknek szánt motívumokkal díszített Hansaplast sebtapasz szórakoztatóbbá teszi a sebek gyógyulását. A MARVEL sebtapasz gondoskodik róla, hogy a kisebb balszerencsés eseteket gyorsan elfelejthessük. Nincs több könny, mivel ez a sebtapasz könnyen eltávolítható és bőrbarát.
Nézze meg Disney motívumokkal díszített választékunkat (Jégvarázs 2, stb.). © Disney

Olvasson tovább

Utazási Extrák

Image

A hosszú városnéző maratonokra...
Gondoskodjon róla, hogy lábai egészségesek maradjanak, és ne bántsa őket a cipő, hőség és nedvesség... Silver Active Lábspray és az SOS Vízhólyagtapasz segít, hogy több kilométert is gyalogolhasson.

(Túrázóknak, szörfösöknek és hegymászóknak:
Biztonságos, tartós és vízálló védelem: az új Hansaplast EXTRA ROBUST vízálló sebtapasz nem hiányozhat utazókészletéből, ha az aktív pihenést kedveli) kapható 2012-től

Mindig keresse fel orvosát, ha a seb mély, vérzik, vagy fertőzés jeleit mutatja, mint például a vörösödés, duzzadás vagy melegség. 
Akkor is kérje orvos segítségét, ha nem tudja helyesen megtisztítani a sebet.
Amennyiben cukorbeteg, a megfelelő sebápolás különösen fontos. Bármilyen aggálya van, mindig konzultáljon orvossal, még kisebb sebek vagy bőrrepedések - különösen a lábfejen - esetén is.
 
Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti tippek vagy javaslatok egyike sem helyettesíti az orvosi szaktanácsokat. Gondosan olvassa el a termékeink csomagolásában található használati utasítást! Fontos: ha bizonytalan abban, hogy sebét megfelelően kezeli-e, konzultáljon egészségügyi szakemberrel!
 
A jelen weboldalon közölt információk nem alkalmazhatók diagnózisként, illetve egészségügyi probléma vagy betegség kezelésére. Nem helyettesítik a szakember általi ápolást vagy tanácsadást. Ha egészségügyi problémája van, illetve arra gyanakszik, beszéljen orvosával! Soha ne hagyja figyelmen kívül a szakorvos tanácsát, és ne késlekedjen annak kikérésével, azért, mert olvasott valamit ezen a weboldalon.

A Hansaplast termékekre vonatkozó bővebb információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a info@hansaplast.hu e-mail címen! Olvassa el figyelmesen a termékeink csomagolásában található utasításokat!

Kapcsolódó cikkek