Image

A vízhólyagok kialakulásának megelőzése túrázás közben – Stresszmentes túrázás professzionális lábápoló termékekkel, melyek védik és ápolják a lábakat.

3 perc olvasási idő
Mutass többet
A túrázás öröm, kellemes fizikai aktivitás és egészséges is. A megtett hosszú távok azonban kifejezetten megterhelőek is lehetnek lábai számára. Emiatt bőrirritáció vagy vízhólyag is kialakulhat lábán az azt érő nyomás vagy súrlódás hatására. Ezeket a nemkívánatos problémákat azonban meg lehet előzni az alábbi hasznos tanácsok segítségével, hogy a túrázás ne a vízhólyagokról szóljon.

Hansaplast check-lista túrázók számára

Image
Az izzadásgátló lábspray használata segít, hogy lábai szárazak maradhassanak, így elkerülhető a lábizzadás és a kellemetlen szagok kialakulása.
A szokásos ivóvíz, iránytű és egyéb eszközök mellett, amiket magával visz, fontos, hogy legyenek Önnél olyan termékek is, amik segítenek a vízhólyagok kialakulását megakadályozni. Dr. Maike Kuhlmann, a Hansaplast Kutatás és Fejlesztés szakértője, azt tanácsolja: „A túrázók számára fontos, hogy vigyenek magukkal vízhólyagtapaszt és egy extra pár zoknit is. Egy izzadásgátló lábspray, mint a Hansaplast Silver Active lábspray, szárazon tartja a lábakat és antibakteriális hatásának köszönhetően megbízhatóan véd a kellemetlen szagok kialakulása ellen is. A Hansaplast Ragtapasz is fontos útitárs lehet, mivel kitűnően használható ficamok vagy ízületi problémák esetén.”

Túracipő javaslatok

Image
A túracipőknek vagy kemény a talpa többnapos túrákhoz, vagy puhább a talpa rövidebb utakra.
A megfelelő cipő is nagyon fontos a kellemes túrázáshoz. Dr. Kuhlmann szerint: „A hagyományos sportcipő vagy a sima bakancs nem jó választás. Ezek a lábbelik általában túl puhák és nem nyújtanak megfelelő támasztást a láb intenzív igénybevételéhez.” A megfelelő túracipők a boka fölé érnek vagy magasított szárúak. Vagy nagyon kemény a talpuk, amiket többnapos hegyi túrákhoz érdemes választani, vagy puhább a talpuk, amiket könnyebb, rövidebb túrákhoz ajánlanak.

Előzze meg a vízhólyagok kialakulását a megfelelő cipő és tapasz használatával

Image
A súrlódásnak kitett területeket ki lehet párnázni amikor betöri az új túracipőt.
Amikor új túracipőt vesz, ne felejtse le, hogy a láb napközben megdagad – ezért érdemes az ilyen típusú cipőt délután vagy estefelé megvásárolni. Szintén nagyon fontos, hogy a hosszabb távú túra előtt törje be a cipőt. Minél keményebb a cipő, annál tovább tart a betörése. Dr. Kuhlmann javaslata: „Az érzékenyebb bőrterületekre érdemes a cipő betörésekor sebtapaszt ragasztani, hogy megakadályozhassuk a vízhólyagok kialakulását”.

Elsősegély vízhólyagok ellen túrázás közben

Image
Ha úgy érzi vízhólyag lesz a lábán, álljon meg és tegyen fel egy vízhólyagtapaszt.
Ha óvintézkedéseink ellenére mégis vízhólyag alaklul ki a lábon, fontos, hogy gyorsan cselekedjünk. Dr. Kuhlmann tanácsa szerint: „Azonnal álljon meg, ha égő, fájó érzést tapasztal és vegye le a cipőt”. Hozzáteszi még: „Először szárítsa meg a bőrt, majd párnázza ki a fájó pontot, vízhólyagot vagy sebet. A megújult Hansaplast Vízhólyagtapasz alkalmazása tökéletes megoldás lehet erre. Ez a termék azonnal enyhíti a fájdalmat, kipárnázza az érintett területet és az aktív gél párnának köszönhetően elősegíti a sebgyógyulást. A tapasz kimagasló tapadóereje, kitűnő rugalmassága, valamint erős külső felülete nagyon kényelmes viseletet biztosít.”

Készüljön a túrázásra az alábbi Hansaplast termékekkel

Ha túrázást tervez, gondolja át az alábbi Hansaplast termékek használatát is, melyek segítenek a vízhólyagok, a kellemetlen szagok, a lábizzadás és egyéb nemkívánatos kellemetlenségek megelőzésében. Ha minden óvintézkedés ellenére vízhólyag alakult ki lábán, csökkentse a fájdalmat és védje a sebet a Hansaplast Vízhólyagtapasz termék használatával. A kötések rögzítésére használja a kézzel is könnyen téphető Hansaplast Ragtapasz termékeket. Védje lábát az izzadás, a kellemetlen szagok és az atlétaláb (lábujjközök gombás fertőzése) kialakulása ellen a 48 órás védelmet biztosító Hansaplast Silver Active lábspray termékkel.

Image
Minden esetben forduljon orvoshoz, ha mély a seb. A Hansaplast termékekkel kapcsolatos bővebb információkért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az elérhetőség oldalon. Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti tippek vagy javaslatok egyike sem helyettesíti az orvosi szaktanácsokat. Figyelmesen olvassa el a termékeink csomagolásán található használati utasítást. Konzultáljon egészségügyi végzettségű szakemberrel, ha fenti tanácsaink nem segítenek vagy ha úgy gondolja, orvosi ellátásra van szüksége.