Élet a magasban

 

Természetesen mindannyian szeretjük a magas sarkú cipőket. Ám bármennyire is nőies, divatos és szórakoztató a „magasban élni”, van néhány dolog, amit érdemes megfontolni, ha azt akarjuk, hogy lábunk kellemesen érezze magát és egészséges maradjon. A Hansaplast elárulja a legjobb tippeket - a vásárlástól a viselésig - és néhány okos megoldást is a Manolo-függőknek.

Túlélési tippek a magas sarkú rajongóinak

Tanulja meg, hogyan kell járni magas sarkúban 

Az ingatag járás nem igazán elegáns és a bokasérülés veszélye is fennáll.

Magas sarkúban súlyunk nagy része a lábujjak alatti párnákon nyugszik, ami azt jelenti, hogy teljesen másképp kell járnunk és mozognunk, mint amikor lapos cipőt viselünk. Próbáljon sarok, párna és lábujj mozgással járni: a sarok és a párna egyszerre érjen földet!

 

 

Mindig vegyen fél számmal nagyobb magas sarkút!
© Hansapalst
Javítson testtartásán: ha magas sarkút visel, hosszabbakat lép, mint normál esetben, ettől kissé hátrahajol, ami méltóságteljes megjelenést és jobb egyensúlyt biztosít.
Ha Ön nagyon elszánt magas sarkú függő, legyen tisztában a kockázatokkal! Az ortopédiai károsodás megelőzése érdekében válasszon kissé alacsonyabb sarkat! A kicsi is sokat számít (például, egy 5 cm-es sarok kevesebb problémát okoz, mint egy 8 cm-es).

Váltogassa magas sarkúit! Ne viselje mindig ugyanazt a cipőt, különösen, ha az lábfeje egy bizonyos területére gyakorol nyomást. Ezzel megelőzheti a tyúkszemek kialakulását.

Ha egyik lábujján tyúkszem alakult ki, alkalmazza a Hansaplast egyik okos megoldását! A Hansaplast Tyúkszemtapasz kezeli a tyúkszemet, miközben a további nyomástól is megvédi a lábfejet.

Jó szórakozás és jó a lábaknak:
váltogassa magas sarkúit!

Időnként válasszon nyitott orrú magas sarkú cipőt  – így lábfeje nem lesz olyan sokszor „bezárva”.

Próbálja csökkenteni a magas sarkúban töltött időt úgy, hogy a kocsiban vagy tömegközlekedési eszközön töltött időre cipőt cserél, majd azon a helyen, eseményen vagy rendezvényen, amelyre készül, átveszi a magas sarkút. Ne feledje: amikor a lába fáj, az egész teste fáj.

Viseljen mindennap más cipőt!
Időnként rúgja le magas sarkúját!
Vissza az oldal tetejére
A Hansaplast termékekre vonatkozó bővebb információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a info@hansaplast.hu e-mail címen! Olvassa el figyelmesen a termékeink csomagolásában található utasításokat!