Mother and daughter in kitchen preparing fruit

Otthon, biztonságos otthon – Tudja biztonságban magát és családját, a konyhától kezdve az erkélyig.

4 perc olvasási idő
Mutass többet

Biztonságos környezet

A Covid-19 világjárványra adott globális válasz – a karantén – miatt biztonságban érezhetjük magunkat otthonainkban. De még otthon is vigyáznunk kell egymásra. Ez azt jelenti, hogy fel kell készülnünk az elkerülhetetlen kis balesetekre - a vacsorafőzés közbeni kis vágásokra, vagy a bújócskázás során szerzett térdhorzsolásokra. Tanulja meg, miként gondoskodhat magáról és a családjáról - maradjon nyugodt, tisztítsa meg a sebeket, kötözze be őket, és már kész is.

A karantén a felkészülésről szól - WC-papír, konzerv paradicsom, ipari mennyiségű csokis keksz... Az egyszerű sebkezelési rutinunk segítségével felkészülhet a legtöbb seb otthoni ellátására is:

 

A nappali

Sat on sofa applying a plaster to an injured toe

 

A karantén alatt a nappali lett a családi élet központja? Korábban pihenésre szolgált, de most itt tölti a napja nagy részét? 

A filmnézés és a kedvenc lemezeinek hallgatása nyilvánvalóan nem veszélyekkel teli extrém sportok, de még a lazítás közben is történhetnek apró balesetek. Az apró vágásokat és horzsolásokat egyszerűen lehetetlen elkerülni, ezért győződjön meg arról, hogy rendelkezik megfelelő elsősegélykészlettel.

Miközben a következő Zoom vagy Skype beszélgetésre készül, a karantén lejátszási listáját vagy az elolvasandó könyveit böngészi, fordítson egy kis figyelmet a házipatikája tökéletesítésére is. Ha kíváncsi, hogy milyen gyógyszereket kell tartalmaznia, olvassa el ajánlásainkat.

 

A Hansaplast sebkezelési rutin

Happy couple preparing food in kitchen

 

  1. Tisztítás: A megtisztított seb az első lépés az ideális gyógyulás irányába. A fertőzések megelőzése érdekében tisztítsa meg sebét a szennyeződésektől, baktériumoktól és a látható szemcséktől a Hansaplast Sebfertőtlenítő Spray-vel. 
  2. Védelem: A második lépés a seb szennyeződések és baktériumok elleni védelme a zavartalan gyógyulás érdekében. Takarja le sebét Hansaplast sebtapasszal, steril sebkötéssel vagy nyomókötéssel.
  3. Gyógyulás: Harmadik lépésként elősegítheti a seb biztonságosabb és gyorsabb gyógyulását, valamint csökkentheti a sebhely megmaradásának kockázatát . Alkalmazza a Hansaplast sebkezelő kenőcsöt minden egyes új tapasz felhelyezésekor, vagy amíg a seb teljesen be nem gyógyul.

A megfontoltság és egy kis felkészülés nagyon sokat számít, a Hansaplast termékek segítségével pedig egyszerű megoldásokkal orvosolhatja gondjait. De elgondolkodott már a lakás különböző helyiségeit érintő biztonsági kérdéseken? Például a kanapé, a konyha vagy a gyerekek játszószobájában lévő képzeletbeli kastély kapcsán?

Számos különféle sebkezelési módszert kell ismerni, hogy minden szobában biztonságban érezhesse magát.

A konyha

Man holding child while cooking

 

A konyha gyakran a lakás központja - az étel összehozza az embereket. A szórakozás, a közös mosolyok és történetek mellett valaki valószínűleg a főzésre próbál koncentrálni - ez általában forró lánggal, éles szélekkel, csúszós felületekkel és esetleg alkohollal is járhat -, persze csak a recept miatt.

Balesetek bármikor történhetnek. Akkor is sírás lehet a kiömlött tej vége, ha a lehető legóvatosabb próbált lenni. Ha kellően felkészült, akkor biztonságban tudhatja magát, és a családdal töltött idő és a teli bendő élvezetére koncentrálhat.

A javasolt sebkezelési rutinunk betartása és a megfelelő kezelési módszerek ismerete megmentheti a lakomát. Annak érdekében, hogy a sebek helyett az étel készítésére tudjon koncentrálni, olyan kezelési módszerekre lesz szüksége, amelyek megbirkóznak a vízzel és a gőzzel, az aprítással és a keveréssel. A Hansaplast Universal sebtapasz tökéletes megoldás az egész család számára hiszen a nem ragadó sebpárna védi és körülpárnázza a sebet.

  • A Hansaplast Aqua Protect tapaszok 100% -ban vízállók, így akkor is fent maradnak, amikor az összetevőket vagy a kezeit mossa épp.
     

A gyerekek játszószobája

Father with daughter on his shoulders

 

A családjával eltöltött minőségi idő lehet az a pozitívum, amelyre szükség van a Covid-19 világjárvány nehézségeinek átvészelésére. Nagy kár lenne, ha egy buta kis baleset elrontaná - mint az építőkockák közötti játszadozás közben lehorzsolt térd, vagy a játékosdobozba beszorult ujj.

Kövesse a Hansaplast sebkezelési rutint, és gyermekei seperc alatt visszatérhetnek a játékhoz. A Hansaplast Gyermek sebtapaszok tökéletesek a legtöbb seb védelmére - még az is előfordulhat, hogy gyermekei képzeletbeli sebeket találnak ki, hogy láthassák milyen lesz a következő menő minta… Jégvarázs vagy Marvel?

 

Az erkély

Young woman gardening herbs on her balcony

 

Amikor a városi parkok bezárnak és kénytelenek vagyunk otthon maradni, a külvilág iránti vágy - különösen a tavaszi napsütés csalogató érkezésekor - azt jelenti, hogy a szabadban töltené az időt. Ön is új barkácsprojektekbe kezdett, kicsinosította az erkélyt, hogy menedékhelyet varázsoljon belőle? Ön is kertészkedéssel foglalja le magát, és tökéletes fűszerkertet nevelget?

Amikor kint próbál kikapcsolódni, ne feledje: minél kevésbé figyel oda, annál nagyobb az esély a kis vágásokra és horzsolásokra, amelyek tönkretehetik a pihenést.

Bár az erkély a lakás része, attól még a szabadban van! Ez kifejezetten nyilvánvalónak hangzik, de fontos szem előtt tartani a következményeket: ha baleset történik, akkor magasabb a fertőzés kockázata, amely megfelelő kezelést igényel.

A sebkezelési rutin tökéletes kiinduló pont a kisebb sebek kezeléséhez. Ha azonban fizikai munkát végez az erkélyen vagy a kertben, akkor különös óvatossággal kell megtisztítania a sebet a Hansaplast Sebfertőtlenítő Spray-vel, majd használja a Hansaplast Extra Robust sebtapaszt a megfelelő védelem érdekében, így már folytathatja is munkát.

 
 

Az élet megy tovább

Young woman cuddling pet dog

 

Az otthon töltött idő tökéletes lehetőség a nyugodt kikapcsolódásra. A karantén azonban elszigeteltséget és számos új kihívást jelent - különösen, ha kis balesetek állnak a barkácsolás vagy a főzés útjába. Mi most tanácsokkal és kezelési módszerekkel segítünk abban, hogy az életére koncentrálhasson a sebei helyett.

Kapcsolódó cikkek