Image

Láb etikett – Mezítláb nyilvános helyen - igen vagy nem, és ha igen, mikor és hol? Néhány ötlet és szabály

2 perc olvasási idő
Mutass többet

Menjek, vagy ne menjek? - Mikor elfogadható mezítláb megjelenni?

Számos olyan alkalom van, amikor tökéletesen rendjén való, ha megszabadul a cipőtől. Ám amennyiben nem a tengerparton, medencénél vagy a jógamatrac közelében van éppen, muszáj lecsupaszítani lábait nyilvános helyen?
Image

Szeretné egy nő lábujjait látni mozgolódni az Ön melletti vonatülésen munkába menet, vagy az irodában az Önnel szemben ülő fickót nézni, aki éppen lerúgta cipőjét az íróasztal alatt és feltűnően mutogatja a zokniját? Főleg akkor, ha lyuk is van rajta?

A 2012-es láb etikett egyszerűbb, mint gondolná - nagy része magától értetődő. Például, mindig viseljen jó állapotú, tiszta zoknit, különösen akkor, ha tudja, hogy arra kérik majd, vegye le cipőjét, ahogy az sokszor előfordul a reptéri biztonsági ellenőrzés során.
Íme, néhány szabály, amit be tud tartani még akkor is, ha emelkedik a hőmérséklet.

Igen:

Büszkélkedjen a szépen pedikűrözött lábaival flip-flopban – de ne az irodában!

Olvasson tovább
Lépjen ki a cipőjéből a strandon, a medencénél vagy a kertben és büszkélkedjen szépen pedikűrözött lábaival (lásd a következő témánkat: hogyan pedikűrözzünk helyesen)
Olvasson tovább
Image
Használjon izzadásgátlót, például a Hansaplast Silver Active Lábspray-t, ha hajlamos az izzadásra - jól felkészült és védett lesz a szag kialakulásától arra az esetre, ha meg kell mutatnia lábfejét, vagy váratlanul le kell vennie zokniját.
Olvasson tovább

Ne:

Image
Ne dobja le cipőjét az íróasztal alatt, étteremben vagy a vacsora asztalnál (hacsak nem flörtölni szeretne az Önnel szemben ülő partnerével
Olvasson tovább
Ne vegyen fel olyan zoknit, amit előző nap már viselt.
Olvasson tovább
Ne tegye mezítláb lábfejét az asztalra (hacsak nem a saját, otthoni dohányzóasztaláról van szó), tömegközlekedési eszközökön, moziban az ülésre stb.
Olvasson tovább

Divatriadó:
Zokni és szandál? Igen, lehet!

Vadonatúj divattrend: sok minden, ami korábban abszolút tilos volt, most nemhogy megengedett, hanem igazán divatos. Ilyen például a zokni viselése szandállal vagy papuccsal.
Image
A divattudatos lányok és nők imádják, ha felkapják egymáshoz illő ruhadarabjaikat és már indulhatnak is. Ki tudna ellenállni egy pár új papucsnak az új évszak indulásakor? Készítse fel lábát, hogy a közeljövőben ne kelljen cipőjét a sarokba rúgnia: vigyen magával egy készlet Hansaplast SOS Vízhólyagtapaszt, ha tudja, hogy sétálni fog és új papucsát vagy szandálját először viseli.

Ön mit tart lelombozónak a lábbal kapcsolatban?

Image
Képaláírás: Christina B., 30, Hansaplast Termékmenedzser, Beiersdorf AG © Hansaplast

„A lábfej ugyanannyit árul el az emberről, mint a cipő vagy a kéz. Sokan valahogy hajlamosak a lábat az utolsó helyre hagyni ápolási gyakorlatukban. Nem igazán tudom, hogy miért, hiszen olyan egyszerű elkerülni, hogy lábfejünket lepattogzott körömlakkal, csúnya látványt nyújtó tyúkszemmel vagy durva, bőrkeményedéses bőrrel kelljen a világ elé tárnunk. A jól ápolt lábfej sokkal kellemesebb látványt nyújt.“

A Hansaplast termékekre vonatkozó bővebb információért, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a info@hansaplast.hu e-mail címen! Olvassa el figyelmesen a termékeink csomagolásában található utasításokat!

Ajánlott termékek