Image

Gyönyörű láb 20, 30, 40, 50… évesen – Bemutatunk néhány egyszerű módszert, melyek segítségével lába egészséges, puha és gyönyörű maradhat egész élete során.

3 perc olvasási idő
Mutass többet
A gyönyörű láb minden életkorban fontos, de más szépségkezelésekhez képest a lábápolás általában háttérbe szorul. A lábápolás egyszerű, könnyű és pihentető lehet. Elmondjuk Önnek, hogy az egyes életkorokban mely lábápolási módszer számít a legtöbbet, valamint beavatjuk néhány egyszerű módszerbe, amelyek segítségével lába egészséges, puha és gyönyörű maradhat.

Ha Ön a 20-as éveiben jár

 

Valószínűleg nem sokat gondol a lábfejére, ám mégis van pár dolog, amit megtehet:
Image
© Hansaplast
Image

A divat és trendek persze fontosak, de ne vásároljon olcsó cipőt! A szintetikus anyagokkal könnyen tönkreteheti lábát, mivel azok nem engedik lélegezni lábfejét, nyomhatják a lábat és fájdalmat okozhatnak, mert az anyag nem rugalmas stb.

Óvja lábát, ha egész éjjel
talpon van a városban

A tánc és az éjszakai élet jó móka, sőt, lehet, hogy a késő éjszakáig tartó bulizás sem probléma Önnek, de a lábának az: ha egész éjjel talpon van a városban, védje lábát!
Amint vízhólyag alakul ki, a Hansaplast SOS Vízhólyagtapasz megmenti az estét.

Image
Gondtalan baráti találkozók a Silver Active Lábspray-vel © Hansaplast"

Megismerkedett egy helyes pasival és fél levenni edzőcipőjét vagy cipőjét, mert esetleg lábszaga van? A Hansaplast Silver Active Lábspray a tökéletes megoldás. Csak fújja be lábát az izzadásgátlóval, ami megakadályozza az izzadást és a szag kialakulását, Önnek pedig nem kell aggódnia.

Intsen búcsút a lábszagnak!

Ha Ön a 30-as éveiben jár

Életstílusa valószínűleg nagyon aktív, feltehetően elfoglalt munkájában, esetleg még családja is van:
Image
Valószínűleg mindig rohanásban van, és feltehetően jobban aggasztja a következő lépés karrierjében, mint a lába. Mégis, most is rendszeresen ápolnia kell lábfejét, mert ha elhanyagolja, az később problémákat okozhat. Mivel a szépségápolási rutinnak az Ön esetében felhajtásmentesnek kell lennie, válasszon olyan termékeket, amelyek hatékonyak és egyszerű megoldást kínálnak.
Használja a Hansaplast Silver Active Lábspray-t, hogy lába mindig friss legyen – egy megbízható párolgásgátló ideális a rohanásban élő nők számára. Csak fújja be a lábfejét, mielőtt kilép a fürdőszobából és biztos védelemben lesz része egész nap.
Olvasson tovább
A lábfej száraz bőréről rendszeresen gondoskodni kell, mivel nem akarjuk, hogy megvastagodjon és később olyan problémákat okozzon, mint például a repedezett sarok (lásd még: Gyors segítség – száraz és bőrkeményedéses lábfej, valamint Gyors segítség – repedezett sarok). Időnként kényeztesse magát pedikűrrel, akár szakembernél, akár otthon (lásd még: hogyan pedikűrözzük magunkat helyesen). A lábfürdő relaxáló és kényeztető hatású. Utána ne feledkezzen meg a kiadós hidratálásról!
Olvasson tovább
Sokat rohangál, vagy olyan városba megy üzleti útra, amit gyalog szeretne felfedezni mindent? A Hansaplast SOS Vízhólyagtapasz életmentő lehet, ha a vízhólyag már kialakult, úgyhogy gondoskodjon róla, hogy mindig legyen néhány Önnél, bárhova is megy.
Olvasson tovább

Ha Ön a 40-es éveiben jár…

Lábának több figyelemre lesz szüksége, és sajnos a kor előrehaladtával a bőr hajlamos egyre szárazabbá válni.
Ne adjon esélyt a bőrkeményedés kialakulására, ápolja lábfejét rendszeresen!
(lásd még: Gyors segítség: száraz és bőrkeményedéses bőr).
Image
Időnként kényeztesse magát lábfürdővel © Hansaplast
Image
Az igazi kényeztetés lábfejének: egy lábmasszázs

Tartsa kordában a bőrkeményedést reszelő vagy habkő használatával.

Időnként kényeztesse magát lábfürdővel! Ezt könnyedén megteheti, miközben kedvenc TV műsorát nézi, és egyben a durva bőr eltávolítására is felkészíti lábait. (Lásd még: pedikűr tippek.)

Rendszeresen pedikűröztessen szakemberrel!

Ne csak az arcára gondoljon, amikor bőrápolásról van szó: ellenőrizze rendszeresen, hogy lábán nincs-e bőrkeményedéses terület vagy kialakulóban lévő tyúkszem. Ezek megelőzésének legjobb módja a jó lábápolás. Napi rutinjának legyen része a hatékony termékekkel végzett lábápolás és a bőrkeményedés kordában tartása.

 Bölcsen válasszon cipőt, amikor sokat van talpon, mivel lábfeje nem könnyen bocsátja meg a rossz lábbelit.

Ha Ön 50 évesnél idősebb...

Ez az az életkor, amikor lábfején már látszódhat, hogy nem minden apró bűnét bocsátotta meg... szenvedhet tyúkszemektől, valamint különösen száraz és bőrkeményedéses bőrtől. Ha megadja lábának azt a külön ápolást, amire szüksége van, továbbra is kényelmesen sétálhat.
Image
© Hansaplast

Rendszeresen kezelje a bőrkeményedést! Ha az elhalt bőrt nem távolítja el, az megkeményedik és megvastagodik, illetve repedezetté és fájdalmassá válhat, akár a gyaloglást is megnehezítve. Távolítsa el a megkeményedett bőrt reszelővel vagy habkővel!

Már tyúkszem is gyakrabban előfordulhat. Előzze meg oly módon, hogy nem hord túl szűk cipőt. Ha mégis megjelenik, azonnal használjon Hansaplast Tyúkszemtapaszt! Az integrált filckarika azonnali fájdalomcsillapítást kínál, az aktív szalicilsav összetevő pedig segít megszabadulni a tyúkszemtől.

Időnként kényeztesse magát szakember által végzett pedikűrrel!

A Hansaplast termékekre vonatkozó bővebb információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a info@hansaplast.hu e-mail címen! Olvassa el figyelmesen a termékeink csomagolásában található utasításokat!

Ajánlott termékek