Könnyen elvégezheti otthonában is

Lehet, hogy mélyen belesüppedni a pedikűrös székébe abszolút kényeztetést jelent, de ha ápolt lábakat szeretne, hasonló eredményt érhet el otthoni spa-jában is. Beavatjuk a saját kezűleg pedikűrözött, puha, kényeztetett láb titkaiba.
1. Kezdés
Töltsön meg egy lavórt langyos vízzel és készítsen ki egy törölközőt, valamint minden eszközt, amire szüksége lesz. Nézze meg, hogy a habkő, csipesz, olló és reszelő jó állapotban van-e! Válassza ki a használni kívánt körömlakkot és készítse elő a vattapamacsokat, stb.! Állítson össze mindent, hogy ne kelljen a dolgait keresve rohangálnia, miközben a pedikűr kellős közepén tart. 

Tartsa a pedikűr eszközöket egy helyen, egy szekrényben, hogy könnyen elő tudja venni őket.

2. Távolítsa el a régi körömlakkot!
Javasoljuk, hogy acetonmentes körömlakklemosót használjon, mivel az aceton használata kiszáríthatja lábkörmeit és repedezettséget vagy beszakadást idézhet elő.

3. Áztatás
Áztassa be lábfejét körülbelül tizenöt percre langyos vízbe, amibe speciális lábáztató folyadékot vagy olajat tesz. Ez nemcsak relaxálja, hanem puhítja is a lábfejet, amitől a száraz és elhalt bőr könnyebben eltávolítható.

4. Szárítás
Ne feledkezzen meg a lábujjak közötti területekről, ahol a piszok és baktériumok összegyűlhetnek. Szárítsa meg őket alaposan és húzza át lábujjai között a törülköző sarkát!

 

7. Hidratálás
A sok munka után itt a kényeztetés ideje: egy speciális hidratáló segíthet puhítani és simává varázsolni lábfejét. Mivel a lábon a bőr vastagabb, mint a test bármely más részén, hatékony hidratálóra lesz szüksége. Az intenzív hatóanyagú krém ideális lehet. Szánjon időt lábfeje masszírozására a krém felvitele során! Ez nemcsak rendkívül pihentető és stimulálja a lábfej vérkeringését, hanem elősegíti a krém beszívódását is.

Vissza az oldal tetejére

Jöhet a festés…

8. Körmök. Először mossa le a krém maradékát a körmökről egy acetonmentes körömlakklemosóval! A körmöknek tökéletesen száraznak és krémmentesnek kell lenniük az alapréteg felvitele előtt. A körömlakk elkenődésének megakadályozása érdekében csúsztasson lábujjai közé szivacsból készült lábujj elválasztókat!

Vigyen fel egy alapréteget annak megakadályozására, hogy a körömlakktól körmei elszíneződjenek. Ne lakkoza ki mindig körmeit, időnként adjon nekik egy kis pihenőt! Ha állandóan kifesti őket, esetleg elszíneződnek, különösen sötét árnyalatú körömlakk használata esetén..

Minden egyes réteget
hagyjon kb. tíz percig száradni!

9. Festés
Hagyja az alapréteget kb. tíz percig száradni! Aztán jöhet a kedvenc színe. A szín felvitelének jó módszere, ha három lakkcsíkot fest a körömre: egyet középre, majd egyet-egyet mindkét oldalra. Kb. tíz perc után vigye fel a második réteget, majd újabb tíz perc után jöhet a fedőréteg. Ezután hagyja lábujjait legalább egy órán át száradni. Viseljen flip-flop-ot, hogy ne rontsa el a lakkozást.
 (Megjegyzés: A nem átlátszó vagy sötét színek hosszabb ideig száradnak, mint a tiszta színek, különösen, ha több réteget visz fel.)
10. Karbantartás
Elkészült! Lába meghálálja a gondoskodást. Egy kis karbantartással pedig sokáig megmaradhat a pedikűr hatása. A lepattogzás megelőzése érdekében hetente kétszer vigyen fel egy fedőréteget!
A bőrkeményedést se felejtse el lereszelni zuhanyzás közben minden másnap és használjon rendszeresen bőséges hidratáló lábkrémet. Ez megakadályozza, hogy a bőrkeményedés újra megjelenjen.
Vissza az oldal tetejére

Adjon hozzá néhány kényeztető extrát!

Még ha nincs is ideje egy teljes pedikűrre, időnként nyújthat lábainak egy kis extra kényeztetést:
  1. Élvezze ki a pihentető lábfürdőt 15-20 percig meleg vízben, például, miközben TV-t néz. A vízbe tehet aromaterápiás sókat vagy olajakat.

  2. Extra frissnek érzi majd lábát, ha lábspray-t is használ, például, a Hansaplast Silver Active Lábspray-t. Ennek az izzadásgátlónak az újonnan kifejlesztett formulája ezüstionokat tartalmaz és megbirkózik a baktériumokkal és a szagokkal. Lábát 48 órán át frissen tartja.
Vissza az oldal tetejére
A Hansaplast termékekre vonatkozó bővebb információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a info@hansaplast.hu e-mail címen! Olvassa el figyelmesen a termékeink csomagolásában található utasításokat!