• 1/1 Hansaplast Sensitive Kids gyermek sebtapasz
 • 1/1 Hansaplast Sensitive Kids gyermek sebtapasz

Hansaplast Sensitive Kids gyermek sebtapasz

0.0
0 Megtekintések.
Hipoallergén sebvédelem
Jókedvre deríti a kicsiket és elvonja figyelmüket a kellemetlenségről
Extra bőrbarát
Fájdalommentesen eltávolítható

Termékleírás

Hansaplast Sensitive Kids gyermek sebtapasz

A Hansaplast Sensitive Kids gyermek sebtapasz kiemelkedően bőrbarát és tökéletesen alkalmas mindenfajta kisebb seb lefedésére.

A kényelmes érzetet nyújtó anyag hipoallergén és rugalmas. A sebbe nem ragadó sebpárna védi és körülpárnázza a sebet. A biztos tapadást nyújtó, bőrbarát ragasztónak köszönhetően a sebtapasz a helyén marad, de fájdalommentesen eltávolítható.

A sebtapaszok többféle méretben is megvásárolhatók: 20 db, 10 db, 1m x 6cm
A Hansaplast Sensitive sebtapaszok alkalmasak az érzékeny bőrön való használatra.
Puha és légáteresztő anyagból készült.

Használata

 1. Tisztítás

Tisztítsa meg a sebet a szennyeződésektől és a baktériumoktól – ez az első fontos lépés az optimális gyógyulás feltételeinek megteremtéséhez. A sebfertőzések megelőzésének érdekében Hansaplast Sebfertőtlenítő Spray-vel mintegy 10 cm távolságról fújja be a seb egész területét. Szükség esetén ismétele meg, majd gyengéden törölje szárazra a seb környékét.

Fontos: A kisebb sebek vérzése gyorsan eláll. Ha mégsem, tegyen rá több gézlapot, ezeket nyomja a sebre és kérjen orvosi segítséget.

Olvasson tovább

2. Védelem

A következő fontos teendő, hogy a zavartalan gyógyulás érdekében megvédje a sebet a külső hatásoktól, pédául a szennyeződésektől és a baktériumoktól. Fedje le a sebet steril Hansaplast sebtapasszal; válassza azt, amelyik az igényeinek legjobban megfelel. Figyelje a sebet, és ha az orvos másképpen nem rendelkezik, cserélje naponta a ragtapaszt vagy sebtapaszt. További hasznos ismereteket talál a sebkötözésről szóló cikkünkben.

Olvasson tovább

3. Gyógyulás

Segítsen a sebnek, hogy biztonságosan, gyorsan és a hegesedés csökkentett kockázatával gyógyulhasson. Használja rendszeresn az Hansaplast Sebkezelő kenőcsöt a seb teljes gyógyulásáig. A kenőcsöt vékony rétegben, naponta egy vagy két alkalommal óvatosan vigye fel. Ügyeljen rá, hogy a tubus nyílása ne érjen hozzá a sebhez. A kenőcs alkalmazását rendszeresen ismételje a seb teljes gyógyulásáig. A Hansaplast Sebgyógyító kenőcs a gyógyulás bármelyik fázisában használható kisebb, felületi nyílt sebek kezelésére. Szükség esetén fedje le a sebet ragtapasszal, kötszerrel vagy vízhólyagtapasszal.

Olvasson tovább

Csomagméret

Kérdések (5)

 • 1. Milyen gyakran cseréljem a sebtapaszom?

  Higiéniai okokból általában naponta javasolt cserélni a Standard Elsősegély Kötszereket. Egyes fejlett sebtapaszokat (pl. Sebtapasz sebkrémmel), amelyek nedves sebgyógyítási feltételeket biztosítanak, javasolt két vagy több napig nem lecserélni a gyógyulási folyamat zavartalansága érdekében.

 • 2. Jobb hagyni, hogy a kis seb a friss levegőn száradjon meg ahelyett, hogy sebtapaszt teszek rá?

  Az egyik sebápolási mítosz az, hogy a kisebb vágások és horzsolások fedetlenül hagyása és levegőztetése elősegíti gyorsabb gyógyulásukat. Ennek épp ellenkezője igaz! Kutatások kimutatták, hogy a fedett sebek eredményesebben gyógyulnak és az elfertőződés kockázata is kisebb. A Hansaplast termékek védelmet nyújtanak, amíg a seb teljesen be nem gyógyul.

 •  3. Mikor kell orvoshoz fordulni?

  Javasoljuk, hogy az alábbi esetekben forduljon egészségügyi szakemberhez:
  • ha a seb mély és erősen vérzik
  • ha a seb fertőzés jeleit mutatja, például vörösödik, meleg, fáj és duzzadt
  • ha idegen tárgyak ágyazódtak a sebbe
  • állattól vagy embertől származó harapás esetén
  • ha a seb az arcon található
  • ha nincs tetanusz oltása
  és természetesen bármikor, ha kérdése van vagy bizonytalan.

 • 4. Mit kell tenni, ha a sebem elfertőződött és gennyesedik?

  Ha az elfertőződés jeleit észleli, beszéljen egy egészségügyi szakemberrel! Ez nemcsak a genny megjelenését jelenti, hanem a duzzadtságot, vörösödést, forróságot, fájdalmat, viszketést vagy égető érzést is. Fertőzés esetén a seb orvosi ellátást és szakorvosi kezelést igényel.

 • 5. Melyik sebtapaszt használjam, ha érzékeny a bőröm?

  Ha az Ön bőre nagyon érzékeny, javasoljuk a Hansaplast Sensitive vagy a Hansaplast Sensitive Kids termékek használatát. Ezt a sebtapaszt kifejezetten érzékeny bőrre fejlesztettük ki, valamint rendkívül bőrbarát és hipoallergén termék.

Ajánlott termékek