GREEN & PROTECT sebtapasz

  • (0)
Értékelés írása
Fenntartható sebápolás

• Extra erős tapadást biztosító sebtapasz
• Természetes eredetű növényi szálakból készült*
• 100%-ban klímasemleges termék**
Nyomtat

GREEN & PROTECT

A GREEN & PROTECT jelenti az első lépésünket a fenntartható sebápolás felé. Ez az innovatív sebtapasz környezetbarát anyagokból készül, ugyanakkor a megbízható Hansaplast minőséget nyújtja. Jelentős erőfeszítéseket tettünk, hogy még fenntarthatóbb anyagokat találjunk a sebtapasz fő részeinek elkészítéséhez.

*A sebpárna és a tapasz külső rétege természetes eredetű rostokból készül és teljes egészében biológiailag lebomlik. Minden növényi eredetű anyag FSC® minősítésű erdőkből származik (a Beiersdorf FSC® engedélyszáma: FSC® N003710).

**A gyártási folyamatban használt elektromos áram 100%-ban megújuló forrásból származik. Minden egyéb kibocsátást hivatalosan elfogadott erdőtelepítési projektek ellensúlyoznak.

A GREEN & PROTECT sebtapaszok extra erősen tapadnak, ugyanakkor vízlepergetők és tartósak. A sebbe nem ragadó sebpárna kipárnázza és védi a sebet.

 

*A Hansaplast sebtapaszok megvédik a sebet a szennyeződések és a baktériumok 99%-tól.


A sebtapaszok két méretben érhetőek el:
• 20 darabos kiszerelésben, amely különféle méretű sebtapaszokat tartalmaznak
• 1m x 6 cm méretben, amely a kívánt méretre vágható


Vízlepergető és tartós anyag

*A bőrtolerabilitás bőrgyógyászatilag igazolt.

 

 


Az erdőtelepítési projekt

A GREEN & PROTECT sebtapaszok 100%-ban klímasemlegesek a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozásának köszönhetően, amely hivatalosan elfogadott erdősítési projektek révén valósul meg. A kiválasztott projekt Kína Kujcsou nevű tartományában zajlik, és a célja az erdő visszatelepítése egy 23 700 hektáros területen, mely korábban kopár volt. A projekttel csökkenteni kívánják a klímaváltozás hatásait: a biomassza növekedése során a növények elnyelik a légköri CO2-ot, ugyanakkor az erdősítés helyileg segíti a fenntartható fejlődést, a környezet megóvását, fokozza a biodiverzitást és javítja a talaj minőségét. Minden erdőtelepítés a helyi falusi szervezetek és a lakosok együttműködésével és teljes egyetértésével zajlik. Elsősorban őshonos fafajokat ültetnek a területen, például kínai vörösfenyőt, szúrósfenyőt, ciprusféléket és jünni fenyőt.


Tisztítsa meg a sebet a szennyeződésektől és a baktériumoktól – ez az első fontos lépés az optimális gyógyulás feltételeinek megteremtéséhez. A sebfertőzések megelőzésének érdekében Hansaplast Sebfertőtlenítő Spray-vel mintegy 10 cm távolságról fújja be a seb egész területét. Szükség esetén ismétele meg, majd gyengéden törölje szárazra a seb környékét.

Fontos: A kisebb sebek vérzése gyorsan eláll. Ha mégsem, tegyen rá több gézlapot, ezeket nyomja a sebre és kérjen orvosi segítséget.
A következő fontos teendő, hogy a zavartalan gyógyulás érdekében megvédje a sebet a külső hatásoktól, pédául a szennyeződésektől és a baktériumoktól. Fedje le a sebet Hansaplast sebtapasszal; válassza azt, amelyik az igényeinek legjobban megfelel. Figyelje a sebet, és ha az orvos másképpen nem rendelkezik, cserélje naponta a ragtapaszt vagy sentapaszt. További hasznos ismereteket talál a sebkötözésről szóló cikkünkben.
Segítsen a sebnek, hogy biztonságosan, gyorsan és a hegesedés csökkentett kockázatával gyógyulhasson. Használja rendszeresn az Hansaplast Sebkezelő kenőcsöt a seb teljes gyógyulásáig. A kenőcsöt vékony rétegben, naponta egy vagy két alkalommal óvatosan vigye fel. Ügyeljen rá, hogy a tubus nyílása ne érjen hozzá a sebhez. A kenőcs alkalmazását rendszeresen ismételje a seb teljes gyógyulásáig. A Hansaplast sebkezelő kenőcs a gyógyulás bármelyik fázisában használható kisebb, felületi nyílt sebek kezelésére. Szükség esetén fedje le a sebet sebtapasszal,ragtapasszal, kötszerrel vagy vízhólyagtapasszal.
Product Type Size Quantity
GREEN & PROTECT
1 m x 6 cm
(Kötszer hosszúsága)
10 cm x 6cm
10 darab
GREEN & PROTECT
20 sebtapasz
(vegyes)

22 x 72 mm
30 x 72 mm
14 sebtapasz
6 sebtapasz
1. Milyen gyakran cseréljem a sebtapaszom?
Higiéniai okokból naponta javasolt a sebtapaszok cseréje.

2. Jobb hagyni, hogy a kis seb a friss levegőn száradjon meg ahelyett, hogy sebtapaszt teszek rá?
Klinikai kutatások kimutatták, hogy a fedett sebek eredményesebben és gyorsabban gyógyulnak ráadásul az elfertőződés kockázata is kisebb. A Hansaplast termékek védelmet nyújtanak, amíg a seb teljesen be nem gyógyul.
 3. Mikor kell orvoshoz fordulni?
Javasoljuk, hogy az alábbi esetekben forduljon egészségügyi szakemberhez:
• ha a seb mély és erősen vérzik
• ha a seb fertőzés jeleit mutatja, például ha vörös lesz, meleg, fáj és duzzadt
• ha idegen tárgyak ágyazódtak a sebbe
• állattól vagy embertől származó harapás esetén
• ha a seb az arcon található
• ha nincs tetanusz oltása
• és természetesen bármikor, ha kérdése van vagy bizonytalan
4. Mit kell tenni, ha a sebem elfertőződött és gennyesedik?
Ha az elfertőződés jeleit észleli, beszéljen egy egészségügyi szakemberrel! Ez nemcsak a genny megjelenését jelenti, hanem a duzzadtságot, vörösödést, forróságot, fájdalmat, viszketést vagy égető érzést is. Fertőzés esetén a seb orvosi ellátást és szakorvosi kezelést igényel.
5. Mely Hansaplast sebtapaszok környezetbarátak?
A GREEN & PROTECT az első környezetbarát sebtapaszunk, melynek kifejlesztésekor sorra vettük a termék összes elemét, és megpróbáltunk mindegyiknek az elkészítéséhez fenntartható alapanyag-alternatívát keresni. Ettől függetlenül mi, a Hansaplastnál elkötelezetten és folyamatosan azon dolgozunk, hogy maximalizáljuk termékeink teljesítményét, miközben minimalizáljuk környezeti és klímalábnyomunkat. Ez minden sebápoló termékünkre érvényes. Termékeink új és jövőbeli fejlesztéseit úgy terveztük-tervezzük meg, hogy elősegítsék a fenntarthatóság fokozásával kapcsolatos törekvéseinket. Például termékeink gyártásához 100%-ban megújuló forrásból származó villamos energiát használunk. Ráadásul 2021 óta termékeink könnyebb kartondobozokban kerülnek forgalomba, melyeket úgy terveztek, hogy könnyen újrahasznosíthatók legyenek, mert így papírt takaríthatunk meg és segíthetjük a körforgásos gazdaságot. A kartondobozok FSC® minősítésű papírból készülnek (a Beiersdorf FSC® engedélyszáma: FSC® N003710). Folyamatosan dolgozunk azért, hogy minden termékünk fenntarthatóbb legyen. Még többet megtudhat erőfeszítéseinkről és eredményeinkről, ha elolvassa „A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünkről” szóló cikkünket.

6. A GREEN & PROTECT sebtapasz minden alkotóeleme fenntartható?
A sebtapasz fő alkotóelemeit sorra véve a GREEN & PROTECT termékcsaládban több fenntartható anyagot találunk. A fedőréteg szövött anyagból készül, 100%-ban viszkózrostokból. A viszkózrost növényi eredetű, fából készül, a fa pedig megújuló forrásból származik. A fedőréteg FSC® minősítésű (a Beiersdorf FSC® engedélyszáma: FSC® N003710) és vízben teljes egészében biológiailag lebomlik. Az új sebpárna teljes egészében  növényi alapú és teljes mértékben biológiailag lebomló. Ezenkívül a papír, amelyből a sebtapaszok ragasztóvédő lapja készül, szintén FSC® minősítésű (a Beiersdorf FSC® engedélyszáma: FSC® N003710) a fenntartható anyaghasználat maximalizálása érdekében, ugyanakkor a lapon lévő szilikonréteg biomassza-kiegyensúlyozott, ami azt jelenti, hogy az előállításához használt nyersanyagok biometanolból készülnek, mely fenntartható forrásból származik. A ragasztó az egyetlen olyan alkotóelem, amelyet még nem tudtunk fenntarthatóbbá tenni, mivel jelenleg erre nem létezik környezetbarát alternatíva. Folyamatosan keressük az új alternatívákat, hogy még tovább emeljük a fenntarthatóság szintjét, természetesen anélkül, hogy bármilyen engedményt tennénk termékeink teljesítményének és biztonságosságának terén.
7. Miért vannak a GREEN & PROTECT sebtapaszok barna kartondobozban?
A GREEN & PROTECT termékek fejlesztésekor minden alkotóelemet felülvizsgáltunk, a csomagolást is beleértve. Kartondobozunk 93%-ban újrahasznosított papírból készül, és maga is újrahasznosítható a termék életciklusának végén. A doboz azért barna, mert az anyagot nem fehérítettük, súlya pedig a lehető legkisebb, hogy minél kevesebb anyag felhasználására legyen szükség.
8. Hogyan zajlik a klímasemlegesítés az erdőtelepítési projektek által?
A szén egy olyan körön halad végig, mely magában foglalja a légkört, a növényeket, az elhalt növényi részeket és a talajt. Az erdőirtás megszakítja ezt a kört, és ennek sokféle negatív hatása van. A faültetés hatékony mód arra, hogy visszafordítsuk ezeket a folyamatokat és évtizedekre kivonjuk a szenet a légkörből. A növények a fotoszintézis során szén-dioxidot nyelnek el környezetük légköréből. A felhasznált szén-dioxidból vizet, oxigént és szénhidrátokat állítanak elő. Ez utóbbiak beépülnek a növényi rostokba, és ezáltal megkötik a szenet a növényi biomasszában.
Nincs értékelés még
Mindig örömmel fejlesztjük tovább termékeinket.
Mondja el véleményét, és értékelje termékeinket!
Értékelés írása