• 1/1 Hansaplast Tyúkszemtapasz termék képe
 • 1/1 Hansaplast Tyúkszemtapasz termék képe

Hansaplast Tyúkszemtapasz

0.0
0 Megtekintések.
Segrzet ellen
puha habpval
szalicilsav tartalommal, mely segben
tapasz
a tyúkszem hatékony eltávolítására

Termékleírás

Tyúkszemtapasz

A Hansaplast Tyúkszemtapasz megpuhítja a tyúkszemet szalicilsav aktív hatóanyagának köszönhetően. A tapasz habgyűrűjének a közepén található ez a hatóanyag, amely a tyúkszem körüli bőrsejtek struktúráinak fellazításával fejti ki hatását. A megkeményedett bőr és a körülötte lévő bőrsejtek megpuhulnak, a bőr hidratáltsága megnő. Így a tyúkszem már könnyen eltávolítható. A tyúkszemtapasz használata egyszerű és kényelmes, mindezek mellet védi és kipárnázza az érintett bőrterületet. Megbízhatóan tapad, ezáltal biztonságos használatot nyújt. 

Figyelem: a termék használata cukorbetegek és keringési problémákkal rendelkezők számára nem ajánlott!

Bőrgyógyászok által igazolt hatékonyság
Klinikai tanulmányok igazolják a termék kimagaslóan bőrbarát tulajdonságait.

Használata

Hogyan használjuk?

Alaposan tisztítsa meg majd törölje szárazra az érintett bőrfelületet. A tyúkszemtapasz habgyűrűjének a közepét helyezze a tyúkszemre. Két nap után vegye le és tegyen fel egy új tyúkszemtapaszt. Négy nap után az addigra már megpuhult tyúkszemet távolítsa el langyos sós vagy szappanos vízzel. Ismételje meg a tyúkszemtapasz használatát, ha szükséges.
Egy darab tyúkszemtapasz 0,04g szalicilsav hatóanyagot tartalmaz.

Ne használja a terméket, ha bőre érzékeny a szalicilsavra, a szalicilokra, a gumira vagy ha bőre sérült és/vagy fertőzött. Cukorbetegek és keringési problémákkal rendelkező egyének részére nem ajánlott a termék használata. Gyenge vesefunkció esetén a termék használatával kapcsolatban kérje kezelőorvosa tanácsát.
A tyúkszemtapaszt tilos a nyálkahártyán alkalmazni.
Vigyázzon, hogy a termék hatóanyaga szembe ne kerüljön! A szalicilsav növelheti a bőr áteresztő képességét más, helyileg alkalmazott gyógyszer készítmény esetén. A bőrirritáció (égő érzet vagy a bőr kipirosodása) előfordulása igen ritka. Allergiás bőrreakciók egyedi esetekben előfordulhatnak.
Orvosi felügyelet nélkül ne használjon egyszerre több, vagy huzamosabb ideig tyúkszemtapaszt.
Száraz helyen, 25˚C alatt tárolandó.
Kizárólag külsőleg használandó.
Egy tapaszt csak egy tyúkszemre használjon – minden új tyúkszem esetén használjon új tapaszt, hogy a termék a kívánt hatást nyújthassa.

Csomagméret

Product Content

Termék Típus Méret  Mennyiség
Termék: Tyúkszemtapasz Típus: Package Size Image Méret: 6,8 cm x 1,9 cm  Mennyiség: 8 tapasz

Gyakran Ismétlődő Kérdések (13)

 • 1. Mit jelent a tyúkszem és hogyan alakul ki?

  Bőrünket több réteg alkotja. A külső réteg, az epidermisz, védi az alatta lévő, érzékeny és mélyebb bőrrétegeket. Ha a bőrt folyamatos nyomás és súrlódás éri, mint pl. nem megfelelő cipő viselése esetén, megvastagodással reagál, így alakul ki a bőrkeményedés. Ha a nyomás huzamosabb idei fennáll, a bőrkeményedés tyúkszemmé alakul, aminek kemény közepe eléri a bőr mélyebb, érzékenyebb rétegeit és fájdalmat okoz.
 • 2. Mit tehetek, hogy megelőzzem a tyúkszem kialakulását?

  Sok mindent tehetünk azért, hogy lábunk ápolt legyen, például kényelmes cipőt hordunk és lábápoló krémmel hidratáljuk a bőrünk. Mindezek ellenére bőrkeményedés, vízhólyag vagy akár tyúkszem is kialakulhat lábunkon. Ez nem szégyen, mindenkivel előfordulhat.
 • 3. Hogyan használjam a Hansaplast Tyúkszemtapaszt?

  Alaposan tisztítsa és szárítsa meg az érintett területet! Úgy alkalmazza a tapaszt, hogy a habkarika közepét közvetlenül a tyúkszemre helyezi. 2 nap után cserélje ki a tapaszt! 4 nap után távolítsa el az addigra már megpuhult tyúkszemet meleg, sós vagy szappanos lábfürdőben. A kezelés szükség esetén megismételhető.
 • 4. Hogy működik a szalicilsav?

  A habkarika közepében található szalicilsav puhítja a tyúkszem bőrkeményedéses bőrét. Úgy működik, hogy fellazítja a sejtközi struktúrát, ami a tyúkszem szarusejtjeit összetartja. Ez megnövekedett hidratáltsághoz vezet, amitől a tyúkszem megdagad és felpuhul, majd könnyedén lehúzhatóvá válik.
 • 5. Mennyi szalicilsavat tartalmaz a Hansaplast Tyúkszemtapasz?

  A Hansaplast Tyúkszemtapasz 0,04 g szalicilsavat tartalmaz.
 • 6. Milyen gyakran kell a Hansaplast Tyúkszemtapaszt cserélni?

  Azt javasoljuk, hogy két napig használja a tapaszt, cserélje ki, majd az új tapaszt ismét két napig használja. Ez a kezelés szükség esetén megismételhető. A tyúkszem ekkorra általában felpuhul, és meleg, sós vagy szappanos lábfürdőben könnyedén eltávolítható.
 • 7. A Hansaplast Tyúkszemtapasz használható kézen is?

  A tyúkszem kialakulása legtöbb esetben a lábfejet érinti. Ritkán előfordul, hogy egyéb területeken is tyúkszem alakul ki, mint például a kézen vagy az ujjakon (pl. mechanikus megerőltetés vagy nyomás hatására). Ezekre a tyúkszemekre is használhatja a Hansaplast Tyúkszemtapaszt a használati utasításnak megfelelően.
 • 8. Miért ne használjak egyszerre több Hansaplast Tyúkszemtapaszt, ha egynél több tyúkszemem van?

  Ha hosszabb időn át több tapaszt szeretne használni, javasoljuk, hogy a nagyobb mennyiségű szalicilsav felszívódás kockázatának elkerülése érdekében kérje ki orvos tanácsát.
 • 9. Miért ne használjam a Hansaplast Tyúkszemtapaszt, ha cukorbetegségben szenvedek?

  A cukorbetegeknek általában nagyon vigyázniuk kell a lábukra. Szükséges lehet lábápolási tanácsot kérnie egy szakorvostól vagy orvostól. A cukorbetegeknél fennáll a hosszabb ideig tartó sebgyógyulás, a fertőzések vagy a fekély veszélye, ezért kerülniük kell a bőrsérülések kockázatát, mint például a tyúkszem eltávolítása, a lábkörmöm vágás vagy mezítláb gyaloglás során keletkező sérülések. Ezen kívül a cukorbetegséghez gyakran neuropathia is társul, ami az érzékenység csökkenéséhez és gyengébb fájdalomérzékeléshez vezethet.
 • 10. Használhatom a Hansaplast Tyúkszemtapaszt, ha allergiás vagyok a gumira?

  Nem, nem szabad használnia a Hansaplast Tyúkszemtapaszt abban az esetben, ha allergiás a gumira, mivel a termék ragasztóanyaga gumi alapú.
 • 11. Használhatom a Hansaplast Tyúkszemtapaszt, ha terhes vagyok?

  Azt javasoljuk, konzultáljon orvosával, ha a terhesség alatt bármilyen gyógyászati terméket használni szeretne vagy ezekkel kapcsolatban kérdése van.
 • 12. Gyerekek használhatják a Hansaplast Tyúkszemtapaszt?

  A Hansaplast Tyúkszemtapasz használata kisgyerekek számára nem alkalmas. Orvosi felügyelet nélkül gyerekeknek nem szabad egyszerre hosszú időn át több tapaszt használniuk. A gyerekeket általában nem érinti a tyúkszem problémája, mivel az jellemzően az idősebb korosztálynál fordul elő. Így azt javasoljuk, kérje ki orvosa tanácsát, hogy ne keverje össze a tyúkszemet más bőrsérülésekkel vagy szemölccsel.
 • 13. Használhatom a Hansaplast Tyúkszemtapaszt szemölcs eltávolítására?

  Nem, ezt a terméket nem lehet szemölcs eltávolítására használni.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek