02728 SCAR_REDUCER
48731_Hansaplast_Narben_Reduktion_XL_21

Hansaplast Hegkezelő tapasz

Csökkenti az kitüremkedő és elszíneződött hegek láthatóságát

 • (0)
Értékelés írása
 • Laposabbá, simábbá és halványabbá teszi a hegeket
 • Régi és új hegeken is alkalmazható
 • Első látható eredmények 3-4 hét után
Nyomtat

Élet hegekkel

Legyen szó autóbalesetről, műtétről vagy bármilyen más sérülésről, az életünk során átélt balesetek heg formájában nyomot hagyhatnak rajtunk. Bár szinte mindenkinek van egy vagy akár több hege is, ami ezekre az eseményekre emlékezteti őket, bizonyos hegek azonban súlyosabbak lehetnek, mint mások. A lehetséges fizikai fájdalmak és kellemetlenségek mellett pszichés károkat és önbizalomhiányt is okozhatnak, különösen, ha hegek a test látható részein találhatók.

Hansaplast hegkezelő tapasz

A Hansaplast hegkezelő tapasz egy átlátszó, öntapadós, poliuretánból készült tapasz. A poliuretánból készült termékeket évek óta használják a professzionális sebkezelés területén. A tapaszok nem tartalmaznak olyan aktív hatóanyagokat, amelyek mellékhatásokat okozhatnak. Ezért a tapaszok biztonságos és hatékony módjai a kitüremkedett és elszíneződött hipertrófiás vagy keloidos hegek hatékony csökkentésének.

Kattintson ide, további információra kíváncsi a hegkezeléséről és megelőzésről.

 

Főbb előnyök

 • Diszkrét átlátszó tapasz
 • Kényelmes viselet
 • Rugalmas és légáteresztő
 • Használata könnyű, a kívánt méretre vágható
 • Rendkívül bőrbarát, így érzékeny bőrűek is használhatják
   

Hogyan működik a Hansaplast hegkezelő tapasz?

Az átlátszó poliuretán tapasz egy félig áteresztő réteg segítségével egy hidratáló közeget hoz létre, amely elősegíti a hegszövet hidratálását. Emellett növeli a hegszövet hőmérsékletét is, ez pedig hozzájárul a bőr saját regenerációs folyamatának aktiválásához. A termék használatával a hegek laposabbak, halványabbak és simábbak lehetnek.

Klinikailag bizonyított

A klinikai vizsgálatok pozitív eredményeket mutattak 8 hét folyamatos, legalább napi 12 órás használat után. Az első eredmények 3-4 hét után észlelhetők. A tapasz 8 hétnél hosszabb használata tovább csökkentheti a hegeket. Az eredmények személyenként és hegenként eltérhetnek.

Szeretne még többet megtudni? Itt olvashat klinikai vizsgálatainkról.

 

 

Minden esetben forduljon orvoshoz, ha a seb mély, erősen vérzik, vagy a fertőzés olyan jeleit mutatja, mint a bőrpír, duzzanat vagy melegség.

Bár nagy gonddal állítottuk össze, kérjük, vegye figyelembe, hogy a webhelyen olvasható tippek és tanácsok semmiképpen sem helyettesíthetik az orvosi tanácsadást és kezelést. Ha egészségügyi problémája van vagy annak gyanúja merül fel, forduljon orvoshoz, és kövesse az orvos tanácsait, függetlenül attól,  hogy mit olvasott ezen weboldalon.

Mindig olvassa el figyelmesen és kövesse termékeink használatai utasításait vagy leírásait. Termékeinkkel kapcsolatos további információkért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben a Hansaplast@Beiersdorf.com címen.
Távolítsa el a védőréteget a tapasz ragadós oldaláról majd helyezze fel a tiszta, száraz és heges bőrfelületre. Győződjön meg arról, hogy a tapasz a kezelt bőrfelületet teljesen lefedje. 
Ellenkező esetben több tapasz is felhasználható. Kisebb heg esetén a tapasz a kívánt méretre vágható.
Tartsa a tapaszt a heges bőrfelületen legalább 12 órán keresztül, de legfeljebb 24 órán át. Javasoljuk, hogy naponta új tapaszt helyezzen fel a kívánt eredmény eléréséhez. Ha a tapasz szennyeződött és/vagy nem ragad, helyezzen fel újat.
Termék  Típus  Méret  Mennyiség

Hegkezelő tapasz normál méret
 

3.8 x 6.8 cm
21 tapasz
 Hegkezelő tapasz XL méret  3 x 14.6 cm  21 tapasz

Gyakran Ismételt kérdések

 1. 1. Hogyan alakulnak ki a hegek?

  A hegesedés a gyógyulási folyamat természetes része a szövetek károsodása után. A sérülés után a seb a sebgyógyulás különféle szakaszain megy keresztül. A sebgyógyulás végül az úgynevezett érlelési szakaszba lép, amelynek során a hegszövet átalakul. Az eredeti seb méretétől és mélységétől függően ez évekig is eltarthat.
 2. 10. Mi másra kell még odafigyelni a sebkezelés során?

  A friss hegeket kezdetben nem szabad extrém hőmérsékleteknek kitenni. Az erős napfény, a magas hőmérséklet és az extrém hideg minden káros hatással lehetnek a hegképződésre. Ezenkívül a szoros ruhák irritálhatják a hegszövetet, ezért ezek viselése kerülendő. Nyújtó és erősítő gyakorlatok közben is óvatosnak kell lenni, mivel a sérült bőr rendkívül érzékeny.
 3. 11. A Hansaplast hegkezelő tapasz a császármetszés utáni hegeken is használható?

  A Hansaplast hegkezelő tapaszt a császármetszés okozta hegek esetén is alkalmazható, abban az esetben ha a heg kitüremkedett és elszíneződött. Szoptatás esetén használható. Kérdés esetén forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
 4. 12. Használhatom a Hansaplast hegkezelő tapaszt a hegek megelőzésére?

  Ha a bőr berepedt, akkor nem lehet elkerülni a heg kialakulását, de a tapasz használatával a kialakult heg kevésbé lesz látható. A kezelés a sebgyógyulás végeztével már el is kezdhető. tehát miután a seb teljesen összezárult, vagy miután a varratokat eltávolították műtéti beavatkozás esetén.
 5. 13. A Hansaplast hegkezelő tapasz képes elhalványítani a heg színét?

  A hegkezelő tapasz nem tartalmaz semmilyen színváltoztató összetevőt. A heg kipirosodása a hegszövet irritáltságának jele. A hegkezelő tapasz egyensúlyba hozza a regenerációs folyamatot, így csökkenti a kipirosodást.
 6. 14. A Hansaplast hegkezelő tapasz használata mellett is lehet zuhanyozni?

  Igen, a tapasz használata mellett lehetőség van a gyors zuhanyzásra és testmozgásra is. Ha a tapasz szélei elválnak a bőrtől, a tapasz megszáradása után újra ragadni fognak.
 7. 15. A termék bőrbarát?

  A hegkezelő tapasz gyártásához használt poliuretán anyag arról ismert, hogy egy rendkívül bőrbarát anyag, amely érzékeny bőrre is alkalmas. A poliuretánból készült termékek nagyon elterjedtek a professzionális sebkezelés területén. A hegkezelő tapaszok lélegző és hidroaktív anyagból készültek, így nem áztatják el a sebet a tapasz alatt.
 8. 2. Milyen típusú hegekre alkalmas a Hansaplast hegkezelő tapasz?

  Átlátszó, öntapadó hegkezelő tapasz, amely csökkentheti az elszineződött, kiemelkedő hipertrófiás hegeket valamint a műtét, sérülés vagy gyulladás után keletkező keloidos hegeket is. A termék alkalmas a keloidos és hipertrófiás hegek kialakulásának megelőzésére is.
 9. 3. Hogyan működnek a Hansaplast hegkezelő tapaszok?

  Az átlátszó poliuretán tapasz egy félig áteresztő réteg segítségével egy hidratáló közeget hoz létre, amely elősegíti a hegszövet hidratálását. Emellett növeli a hegszövet hőmérsékletét is, ez pedig hozzájárul a bőr saját regenerációs folyamatának aktiválásához. A termék használatával a hegek laposabbak, halványabbak és simábbak lehetnek.
 10. 4. Miből készül a Hansplast hegkezelő tapaszok?

  A Hansaplast hegkezelő tapaszok poliuretánból készültek, amely egy rendkívül bőrbarát anyag, ezáltal érzékeny bőrön is alkalmazható. A poliuretánból készült termékeket évek óta használják a professzionális sebkezelés területén. A tapaszok nem tartalmaznak aktív összetevőket.
 11. 5. Mikor kezdhetem el a Hansaplast hegkezelő tapasz használatát? Mennyi ideig fog tartani a kezelés?

  A kezelés a seb gyógyulása, műtét esetén pedig a varratok eltávolítása után kezdhető el. Klinikai vizsgálatok pozitív eredményeket mutattak 8 hetes, egymást követő, legalább napi 12 órás használat után. Az első eredmények 3-4 hét után észlelhetők. A tapasz 8 hétnél hosszabb használata tovább csökkentheti a hegeket. Az eredmények személyenként és hegenként változik.
 12. 6. Hogyan kell használni a Hansaplast hegkezelő tapaszt?

  Távolítsa el a védőréteget a tapasz ragadós oldaláról majd helyezze fel a tiszta, száraz és heges bőrfelületre. Győződjön meg arról, hogy a tapasz a kezelt bőrfelületet teljesen lefedje. Ellenkező esetben több tapasz is felhasználható. Kisebb heg esetén a tapasz a kívánt méretre vágható. Tartsa a tapaszt a heges bőrfelületen legalább 12 órán keresztül, de legfeljebb 24 órán át. Javasoljuk, hogy naponta új tapaszt helyezzen fel a kívánt eredmény eléréséhez. Ha a tapasz szennyeződött és/vagy nem ragad, helyezzen fel újat.
   
 13. 7. A Hansaplast hegkezelő tapaszt bármilyen méretű hegek alkalmazható?

  Nagy hegek esetén kettő vagy több tapaszt is felhelyezhet egymás mellé. Kisebb hegek esetén a tapaszok méretre vághatók.
 14. 8. A Hansaplast hegkezelő tapasz képes teljesen eltüntetni a hegeket?

  Mint más kezelési módszerek esetén sem, a Hansaplast hegkezelő tapasszal sem lehet teljesen láthatatlanná tenni a hegeket. Azonban jelentős javulás érhető el.
 15. 9. A Hansaplast hegkezelő tapasz használata okozhat fájdalmat?

  A bőrbarát tapaszokat kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy több egymást követő héten át is viselhetők legyen ugyanazon a területen. A gyengéd tapadási technológiának köszönhetően a tapaszok cseréje fájdalommentes.
Nincs értékelés még
Mindig örömmel fejlesztjük tovább termékeinket.
Mondja el véleményét, és értékelje termékeinket!
Értékelés írása