A Hansaplast Intensive Help Bőrkeményedés elleni krém a magas koncentrációjú urea hatóanyag és az Aquaporin technológia hatékony kombinációja.

1. Miért használjuk a termékben az urea hatóanyagot?

Az urea bőrünk egyik természetes összetevője, mely a felsőbb bőrrétegekben található. Alapvetően fontos szerepe van abban, hogy testünk természetes nedvességtartalma jól működjön. Az urea nedvességet juttat a bőrsejtekbe, hogy a bőr sima és feszes maradhasson. Hidratáló hatásának köszönhetően a bőr megőrzi rugalmasságát. Ezen kívül növeli a bőr nedvességmegkötő képességét, és támogatja a bőr barrier (védő) funkcióját. Az urea magasabb koncentrációban, amellyel ez a termék is rendelkezik, megpuhítja a megkeményedett bőrréteget és segít annak hámlasztásában.

A természetes eredetű és hatékony hidratáló hatású urea hatóanyag tartós és intenzív hidratálást biztosít, így csökkentve a bőr felső rétegének a kiszáradását és a bőrkeményedések megjelenését. Az urea tartalmú lábkrémek segítenek regenerálni és újrahidratálni a lábfej bőrkeményedéseit, hogy bőre ismét puha és rugalmas lehessen.

2. Miért használjuk a termékben az Aquaporin technológiát?

Az Aquaporin technológia hatékonyon hidratálja a bőrt a mélyebb bőrrétegekben is. Fő hatóanyaga a glüko-glicerol, mely a bőr saját nedvességellátását javítja a bőr vízszállító csatornáinak (aquaporinok) az aktiválásával. Az aquaporin csatornák felelősek az epidermisz megfelelő nedvességellátásáért.