Mit jelent a nedves sebgyógyulás?

A nedves sebgyógyítás ötlete 1962-ben született meg, amikor George D. Winter felfedezte, hogy a hámosodás - a sebzáródás folyamata - nedves környezetben kétszer olyan gyors, mint a var alatt. Napjainkban a nedves gyógyítás elve általánosan elfogadott szakmai téren, ahol számos terméket fejlesztettek ki a krónikus sebek nedves sebterápia útján történő gyógyításához.

Hogyan segítheti elő a nedves sebgyógyulás a sebek gyorsabb és szebb gyógyulását?

A seb nedves sebgyógyító termékkel történő lefedése optimális sebkörnyezetet biztosít, ami...

  • a legkedvezőbb feltételeket teremti meg a sebzáródáshoz (hámosodás), az új szövet képződéséhez és az immunrendszer működéséhez
  • engedi, hogy a gyógyulási folyamat zavartalan legyen, és gyorsabb gyógyulást biztosít 
  • megelőzi a varasodást a sejtmigráció optimalizálása és a hegesedés valószínűségének csökkentése érdekében
Számos előnnyel jár, ha hagyjuk a sebeket nedves környezetben gyógyulni. A három legfőbb előny a következő:

1. A sebgyógyulási folyamat optimalizálása
A nedves sebkezelés segít optimális körülményeket teremteni és fenntartani azokaz a sebgyógyuláshoz és sejtnövekedéshez. A sebváladék szállítóközegként működik számos bioaktív molekula számára, amelyek biztosítják, hogy az új szövet egyenletesen képződjön. A sejtek nagyobb sebességgel növekednek, osztódnak és migrálnak a sebgyógyulási folyamat optimalizálása érdekében.

2. Gyorsabb gyógyulás
Klinikai tanulmányok bizonyították, hogy a sebgyógyulási folyamat nedves sebkörnyezetben gyorsabb*.

* Wigger-Alberti W et al., Journal of Wound Care 2009; 18(5):208-14

Optimális sebkörülmények esetén a sebnövekedés és az új szövet képződése nagyobb sebességgel megy végbe. Ez akár 50%-kal is gyorsíthatja a sebgyógyulást!

3. Hegesedés megakadályozása és a gyönyörű gyógyulás biztosítása
A nedves környezet meggátolja a varasodást, ami akadályozza az új szövet kialakulását. Ha a sebek var nélkül gyógyulnak és a sebgyógyulási folyamat zavartalan marad, a varasodás valószínűsége csökken, ami jobb kozmetikai eredményekhez vezet.

What is it?

A sebpárna már tartalmazza a sebkrémet, amit a Beiersdorf kutatólaboratóriumának know-how-jával, az Eucerin kutatólaboratóriumával együttműködésben fejlesztettek ki*. A sebkrém vazelint, paraffin folyadékot, szilárd paraffint és lanolint tartalmaz, illat- és tartósítószermentes, kifejezetten bőrbarát összetételű. A sebkrém támogatja a nedves sebgyógyulást, ami gyorsabb és elsőrendű gyógyulási eredményeket tesz lehetővé. A bőrgyógyászok világszerte ezt ajánlják, hatékonyságát pedig klinikai tanulmányok bizonyították**.

* Mills OH et al. Journal of New Developments in Clinical Medicine. 1993:151-6.
** Kuhlmann M et al. Poster presented EADV 2009, Berlin, Germany

Hogyan segít?

A Hansaplast sebkrémes sebtapasz az első sebtapasz, amely kényelmes, egyetlen lépésből álló megoldást kínál és a helyes sebkezelést a kényelemmel kombinálja. A sebkrém védőréteget képez, ami optimális, nedves sebgyógyulási körülményeket teremt a tökéletes gyógyulás érdekében. Ilyen körülmények között a sebgyógyulás felgyorsul; a gyógyulási folyamatot ez jobban támogatja, mint a hagyományos kötés, és a varasodás valószínűsége is csökken.