Vízhólyagok nélkül szebb az élet
Tudjon meg többet a vízhólyagok mihamarabbi elmulasztásáról, az azonnali fájdalomcsökkentésről és a továbbfejlesztett vízhólyagtapasz technológiáról.
Nincs annál jobb, mint egy szép, hosszú túrára menni a szabadban, egy egész napot vásárlással tölteni vagy végigtáncolni az egész éjszakát - azonban egy fájó vízhólyag elronthatja az egészet. Az alábbiakban elmondjuk, mit tehet azért, hogy ez ne fordulhasson elő!

Tudnivalók

Mi is az a vízhólyag?

A vízhólyag egy megemelkedett bőrterület, amelyben vizes folyadék található. A vízhólyagok a kézen és lábfejen alakulnak ki dörzsölődéstől és nyomástól. A lábfejen már attól is kialakulhatnak vízhólyagok, hogy kényelmetlen vagy rosszul illeszkedő cipőt viselünk csupán néhány órán át.

What is a blister?

Folyamatos nyomás vagy dörzsölés hatására az epidermisz (a bőr külső rétege) elválik az alatta lévő bőrrétegtől és vízhólyag alakul ki, amit a szövetközi folyadék tölt ki. Ez a folyadék párnázza ki a sebet és védi meg azt a további mechanikai hatásoktól. Ezért a vízhólyag tulajdonképp a test okos védekező módszere.

„Egy nyílt vízhólyag
könnyen elfertőződhet.“

A vízhólyag külső membránja védi meg a sebet a további külső nyomás vagy a szennyeződések, baktériumok ellen. Sajnos a vízhólyag fájdalmas és könynen ki is fakadhat, ha további nyomás, dörzsölés éri. Ez nyílt sebet eredményez a bőrön, ami még fájdalmasabb és könnyen el is fertőződhet.

Magassarkú cipő viselése
A vízhólyagok állandó nyomás vagy dörzsölő hatás miatt alakulnak ki.
A vízhólyag és az azt védő „fedő réteg" illusztrációja
A vízhólyag külső rétege azért alakul ki, hogy megvédje az alatta lévő sebet.
Vissza az oldal tetejére

Kezelés

Ismerje meg a továbbfejlesztett vízhólyagtapasz technológiát!

Próbálja ki a továbbfejlesztett, megújult Hansaplast Vízhólyagtapaszt! A hidrokolloid technológia aktív gél párnája megvédi az érintett bőrterületet és azonnali fájdalomcsökkentő hatást nyújt. A gél párna a nedves sebgyógyulás elvén működik. A párnán belül nedvességfelszívó anyagok találhatók, amik felveszik a vízhólyagban lévő folyadékot, a gél állomány pedig kipárnázza a seb feletti területet. Ez teremt optimális körülményeket a nedves sebgyógyuláshoz. Így a sejtek növekedni és migrálni kezdenek, megfelelő körülményeket teremtve az új szövet kialakulásához.

A vízhólyagtapasz véd a külső nyomás ellen, megakadályozza a további dörzsölődést és óvja a bőrt a szennyeződések és a baktériumok ellen, amik a termék használata nélkül könnyen a sebbe juthatnának.

A Hansaplast ragasztási technológiának köszönhetően a tapasz 48 órán át a helyén marad. Kifejezetten víz- és izzadtság-álló. Az új, könnyű felvitel biztosítja, hogy gyorsan és gyűrődés mentesen lehessen a tapaszt a bőrre felhelyezni – ideális használat még útközben is.

Szakértői tippek Dr. Kuhlmann-tól – Hogyan lehet a vízhólyagot mihamarabb elmulasztani

Még egy aprócska vízhólyag is lehet fájdalmas, ami megakadályozhat minket a szokásos mindennapi tevékenységeinkben. Dr Maike Kuhlmann, a Hansaplast laboratóriumában dolgozó szakértő, a következő tanácsokat adja, hogy a vízhólyagot minél hamarabb sikeresen elmulasszuk – s így zökkenőmentesen élhessük a mindennapjaink.

  • Az „öngyógyítás” nem ajánlott. Ne szúrjuk ki a vízhólyagot, és ne kaparjuk le a külső bőrréteget, mert ez fertőzéshez vezethet
  • A már meglévő vízhólyagot fertőtleníteni kell
  • Mindig tiszta és száraz bőrfelületre ragasszuk fel a vízhólyagtapaszt
  • Az érintett területre ragasszuk a tapaszt és enyhén nyomjuk a bőrre
  • Ne távolítsa el a tapaszt amíg az magától le nem esik
A szakértő tanácsa
Dr. Maike Kuhlmann, Kutatás és Fejlesztés, Beiersdorf AG
Vissza az oldal tetejére

Megoldások

Ha szeretné a vízhólyagok kialakulását megakadályozni vagy a már meglévő vízhólyagokat mihamarabb elmulasztani, használja a Hansaplast termékét. A Hansaplast Vízhólyagtapasz segít a fájdalom azonnali csökkentésében és a vízhólyag mihamarabbi elmulasztásában.

SOS Vízhólyagtapasz

Vissza az oldal tetejére

Megelőzés

Tippek, hogy hogyan előzzük meg a vízhólyag kialakulását

Vízhólyagoktól mentes, ápolt női láb
  1. Hordjon kényelmes cipőt, ami nem szorítja a lábát. Főleg ha tudja, hogy sokat fog menni, egész éjszaka táncolni fog vagy bármilyen aktív tevékenységet fog végezni – a megfelelő cipő csökkentheti a fájdalmat. Inkább délután vagy estefelé vásároljon cipőt, mivel lába a nap során egy kicsit megduzzad. Törje be az új cipőt mielőtt hosszú bevásárlókörútra indul benne vagy városnézésre a hétvégén.
  2. Új cipőt visel vagy zokni nélkül vesz fel cipőt? Sokat fog gyalogolni? Ha előrelátó, akkor megvédheti lábán azokat a „problémás területeket”, ahol vízhólyag alakulhat ki, még mielőtt kilépne a házból.
  3. A nedves környezet és a bőr lábbeli nem jó párosítás: próbálja meg lábait olyan szárazon tartani, amennyire csak lehet. A nedves cipők, csizmák és zoknik miatt sokkal hamarabb vízhólyag alakulhat ki, mint száraz környezetben. A láb izzadásának csökkentésére használja a Hansaplast Silver Active lábspray terméket.
  4. Edz vagy fut? Viseljen speciális varrás nélküli zoknit megerősített lábujj és sarok résszel.
  5. Ha városnézésre vagy hosszabb sétára indul, legyen kéznél a Hansaplast Vízhólyagtapasz a táskájában. A vízhólyagtapasz extra erős tapadóereje megóvja és kipárnázza a vízhólyagot, segít a gyorsabb gyógyulásban és meggátolja, hogy az érintett bőrterületet további ártalom érje – így Ön fájdalommentesen élvezheti a napot!
Vissza az oldal tetejére

A Hansaplast termékekkel kapcsolatos bővebb információkért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az elérhetőség oldalon. Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti tippek vagy javaslatok egyike sem helyettesíti az orvosi szaktanácsokat. Figyelmesen olvassa el a termékeink csomagolásán található használati utasítást. Konzultáljon egészségügyi végzettségű szakemberrel, ha fenti tanácsaink nem segítenek vagy ha úgy gondolja, orvosi ellátásra van szüksége.