Beszéljünk róla!

Hogyan keletkezik a lábszag?

A láb megizzadhat, és ennek következtében kellemetlen szagúvá válhat.
Ezt nem kell szégyellni!

Minden láb izzad, és mivel többnyire zokniba és cipőbe van zárva, a folyamat teljesen természetes. E két tényező kölcsönhatása, valamint a baktériumok jelenléte együttesen okozza a kellemetlen szag kialakulását. A lábon több verejtékmirigy található (hozzávetőlegesen négyzetcentiméterenként 500), mint testünk bármely más részén. Az izzadság önmagában szagtalan, de ha nem tud eltávozni a zokni és a cipő belsejéből, ideális környezetet teremt a meleget és nedvességet kedvelő mikroorganizmusok szaporodásához. A kellemetlen szagot ezeknek a mikroszkopikus lényeknek az anyagcseretermékei okozzák.

Vissza az oldal tetejére

Kezelés

Gyorsan megszabadulhat az izzadástól és a szagtól

A lábszag kellemetlen lehet. A jó lábhigiénia fenntartása mellett (alapos mosás, lábkrém, hintőpor használata stb. – további információk a Megelőzés cikkben) a lábdezodorok vagy izzadásgátlók kulcsfontosságúak az izzadás és a kellemetlen szag megszüntetésében.

A diszkréten friss illatú lábspray nagy segítséget nyújt a meleg és párás időszakokban: a Hansaplast kétféle megoldást kínál, az igényektől függően. Mindkettő napi rendszerességgel alkalmazható, mivel úgy fejlesztették ki őket, hogy bőrbarátak legyenek, és ezt a tulajdonságukat bőrgyógyászati tesztek is bizonyítják.

A Hansaplast Lábgombásodás elleni lábspray 2 az 1-ben rendkívül megbízható dezodor; hatóanyaga az oktenidin. Használja a sprayt fürdés vagy zuhanyozás után, így megelőzheti az atlétaláb kialakulását és egész napra friss érzetűvé teheti lábait. Ha hajlamos a bőséges izzadásra, próbálja ki a Hansaplast Silver Active lábsprayt. Ez az új, kiváló hatékonyságú izzadásgátló 48 órás, biztos védelmet nyújt a lábszag ellen, és megbízhatóan véd az izzadás ellen. Az izzadásgátló hatóanyaga a jól ismert alumínium-klorid-hexahidrát. Ám emellett ezüstionokat is tartalmaz, melyek antibakteriális komplexükkel rendkívül hatékonyan veszik fel a harcot a lábszag ellen. A Hansaplast Silver Active lábspray antibakteriális ereje ugyanakkor segít megelőzni az atlétalábat is.

Használja a Hansaplast Silver Active sprayt, hogy lába száraz maradjon

Szakértői tipp

„Így működik az új, rendkívül hatékony technológia: A szaganyagot termelő baktériumokat tartják a test-, és különösen a lábszag kialakulása egyik legfőbb okának. A Hansaplast Silver Active ezen a ponton lép közbe. A kellemtlen szag nyomban kialakul, amint a friss izzadságot, mely eleinte szagtalan, a baktériumok elkezdik lebontani.

„A lábszagot akkor tudjuk kordában tartani, ha megszabadulunk a baktériumoktól, amelyek a kialakulásáért felelősek.”

A Silver Active megakadályozza, hogy ez megtörténjen. Ezt a hatást az ezüst technológiával éri el. Az ezüstionokat tartalmazó aktív antibakteriális komplex, melyet ez a legújabb generációs dezodor tartalmaz, már alacsony koncentrációban is hatásos a baktériumok ellen: szétrombolja a baktériumok sejthártyáit, megzavarja anyagcseréjüket és hatással van a DNS genetikai információjára, ezáltal csökkenti a baktériumok számát és megakadályozza további szaporodásukat. Mindez megakadályozza a kellemetlen lábszag kialakulását. A bőrgyógyászatilag tesztelt termék nem irritálja a bőrt, mert nem tartalmaz alkoholt.”
Dr. Maike Kuhlmann, Kutatási és fejlesztési részleg, Beiersdorf AG
Hatóanyag a baktériumok ellen: ezüstionok
Vissza az oldal tetejére

Megoldások

Érdemes kipróbálnia ezeket a termékeket:

Használja a hatékony és bőrbarát sprayk egyikét, hogy lábai szárazak és frissek maradjanak.

Silver Active Lábspray
Vissza az oldal tetejére

Megelőzés

Maradjon száraz és hűvös

"A legtöbb esetben viszonylag könnyű csökkenteni a lábszagot.
Íme öt könnyen követhető tipp:

  1. Tartsa tisztán lábát! Változtasson szokásain: ne csak a zuhany alatt mossa meg gyorsan a lábát, hanem vegyen lábfürdőt langyos vízzel. Amennyiben a lába hajlamos a fokozott izzadásra, a lábfürdőhöz használjon antibakteriális szappant, vagy a fürdő legyen gyógynövényes, válasszon például zsályát. Ha lábára nem jellemző az erős izzadás, a szokásos szappan vagy tusfürdő is megfelel. Lábát puha törölközővel törölje szárazra, kiemelt figyelmet fordítva a lábujjak közötti területre.

  2. Mindennap ápolja lábát hidratálóval, például Hansaplast Bőrkeményedés elleni krémmel. Nyáron, vagy ha erősen izzad, egész évben használjon hintőport, hogy lába kellemesebb, szárazabb érzetű legyen.

  3. Mindennap vegyen fel tiszta zoknit, akár kétszer is. Viseljen természetes anyagból, például pamutból vagy gyapjúból készült zoknikat, hogy lába lélegezni tudjon. (Próbáljon csúcstechnikát képviselő, ezüstionokat tartalmazó zoknikat vásárolni.) A higiénia fenntartása érdekében a zoknikat mossa magas hőmérsékleten. Edzőcipő viselésekor a speciális zoknik, melyeket kifejezetten sportolók számára fejlesztettek ki, csökkenthetik az izzadást és a szagképződést. Ha a zokni nyirkos lett, azonnal vegyen fel helyette másikat.

  4. Válasszon olyan cipőt, amely kényelmesen illeszkedik a lábához és nem túl szoros. Időről időre vegyen fel másik cipőt; különösen figyeljen oda arra, hogy az átnedvesedett, átizzadt cipőt ne vegye vissza a tiszta lábra.

  5. Naponta használjon bőrbarát lábdezodort, amilyen például a Hansaplast Fresh Active, vagy alkalmazzon izzadásgátlót, például a Hansaplast Silver Active-ot. Így bármikor aggodalom nélkül leveheti a cipőjét!

Vissza az oldal tetejére

A Hansaplast termékekkel kapcsolatos további információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az info@hansaplast.hu e-mail címen. Kérjük, vegye figyelemben, hogy a fenti tippek és javaslatok nem helyettesítik az orvosi tanácsadást. Figyelmesen olvassa el a termékeink csomagolásában található használati útmutatót. Forduljon egészségügyi szakemberhez, amennyiben tippjeink nem vezetnek javuláshoz, illetve ha valamilyen betegségben szenved vagy betegség fennállására gyanakszik.